Vladimir Putin a primit serul nazal anti-COVID. Președintele Rusiei crede că vaccinarea trebuie să rămână voluntară

Vladimir Putin a primit serul nazal anti-COVID. Președintele Rusiei crede că vaccinarea trebuie să rămână voluntară
Foto: Hepta - Sergey Guneev

Rusia a anunțat anul trecut primul vaccin anti-COVID-19, Sputnik V, iar statul condus de către Vladimir Putin promite și lansarea unui ser împotriva SARS-COV-2 care va fi administrat nazal. Anunțul a fost făcut miercuri, în cadrul unui eveniment în care oficialul de la Moscova a insistat că vaccinarea trebuie să rămâne voluntară.

„Recomand tuturor nu numai să se vaccineze la timp, dar şi să se revaccineze”, a declarat Putin la o reuniune guvernamentală prin videoconferinţă.

Vladimir Putin crede că vaccinarea anti-COVID-19 trebuie să rămână opțională

Totodată, Vladimir Putin s-a exprimat ferm cu privire la obligativitatea vaccinării, pe care o respinge: „Cred că vaccinarea ar trebui să rămână voluntară, în special în rândul copiilor”, potrivit The Citizen.

Președintele Rusiei a primit prima doză de vaccin anti-COVID-19 în primăvară, iar duminica trecută, pe cea de-a treia.

„Astăzi, la recomandarea dvs. și a colegilor dvs., am primit o altă vaccinare, Sputnik Light. Aceasta se numește revaccinare”, a declarat Putin în cadrul întâlnirii cu directorul adjunct al Centrului de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie Gamaleya.

În plus, președintele Rusiei a primit și un vaccin nazal în această săptămână, aflat în perioada de testare.

Ce efecte adverse a avut Vladimir Putin după administrarea primei doze de vaccin anti-COVID

În urmă cu câteva luni, Putin a dezvăluit ce efecte adverse a avut la scurt timp după vaccinare.

„După prima doză nu am simţit nimic, doar o mică inflamare a braţului, după vreo patru ore. A doua doză am făcut-o la ora 12 AM, iar la ora 12 PM mi-am luat temperatura şi aveam 37,2 C. Când m-am trezit, aveam 36,6. După câteva zile, mi-au analizat sângele şi au găsit un nivel ridicat de anticorpi”, a declarat Vladimir Putin, potrivit The Moscow Times.

De la începutul crizei COVID, Rusia a înregistrat peste 9,4 milioane de infectări cu SARS-COV-2 și peste 267.000 de decese de la începutul crizei.

Ultima oră
19:40 - Testare pentru toate persoanele care sosesc în Marea Britanie. Condițiile de intrare în țară, înăsprite după depistarea unor infectări cu varianta Omicron
19:20 - Șeful WTA, profund îngrijorat că Shuai Peng ar fi „cenzurată”. Tenismena dispăruse săptămâni întregi după ce a acuzat un fost vicepremier al Chinei că ar fi violat-o
18:52 - Viktor Orban, scrisoare de felicitare pentru Nicolae Ciucă: Pandemia a arătat că Ungaria și România pot conta întotdeauna una pe cealaltă / Premierul ungar, încântat de prezența UDMR la guvernare
18:32 - Circa 62.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Peste 7,71 milioane au primit măcar o doză în cele 11 luni scurse de la debutul campaniei
18:14 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 28 noiembrie – 4 decembrie. În această perioadă, puterea e a celor echilibrați și cu forță sufletească (VIDEO)
17:07 - Metrorex, informații despre circulația metroului din București în perioada 27 noiembrie – 1 decembrie
16:57 - Adriana Pistol (CNSCBT): În România există șapte laboratoare care efectuează secvențieri. Spitalel Covid, alertate să recolteze probe pentru depistarea variantei Omicron (VIDEO)
16:30 - Marea Britanie a depistat două cazuri de infectare cu tulpina sud-africană, așa-numita variantă Omicron
16:16 - Virgil Popescu: IMM-urile să înceapă depunerea cererilor pentru compensarea facturilor la electricitate și gaze
15:44 - Hotărâre CNSU: Noi restricții după confirmarea tulpinii COVID Omicron în Europa