Vladimir Putin, cadou de importanță istorică pentru Donald Trump: Rusia se pregătește să extrădeze unul dintre cei mai cunoscuți fugari (FOTO)

Vladimir Putin, cadou de importanță istorică pentru Donald Trump: Rusia se pregătește să extrădeze unul dintre cei mai cunoscuți fugari (FOTO)

Serviciile de inteligență americani au obținut informații care atestă că Rusia oportunitatea de a îl extrăda pe Edward Snowden drept "cadou" pentru Donald Trump. Președintele american a afirmat despre Edward Snowden că este un "spion" și un "trădător" care ar merita să fie executat.

Această informație a provenit de la înalt oficial american ce a analizat o serie de materiale secrete extrem de importante despre dezbaterile din Rusia în legătura cu posibilitatea ca prin extrădarea lui Snowden să obțină favoruri din partea noului președinte american, potrivit CNBC.

O a doua sursă din interiorul serviciilor secrete americane a confirmat informațiile despre discuțiile rușilor și a precizat că acestea au început odată cu inaugurarea lui Donald Trump ca președinte.

Avocatul lui Snowden a precizat însă pentru NBC că nu deține informații despre astfel de planuri și pentru moment nu există "motive de îngrijorare".

Edward Snowden este dorit de Statele Unite pentru a fi anchetat pentru că a dat informații presei despre felul în care instituția americană NSA spiona și supraveghea populația, informații ce au produs o adevărată undă de șoc în toată lumea și au dus la schimbări legislative importante.

Unele persoane l-au considerat un erou pentru că a oferit aceste informații despre tehnicile ilegale și imorale folosite de serviciile secrete, dar există și un sentiment puternic negativ în Statele Unite despre acesta, fiind acuzat că a periclitat siguranța națională și a trădat țara prin oferirea de informații strict secrete ce nu erau destinate pentru a fi făcute publice.

Urmăriți B1TV.ro și pe