Vladimir Putin încearcă să-și ascundă iahtul de milioane de euro. „Șeherezada” a părăsit portul italian

Vladimir Putin încearcă să-și ascundă iahtul de milioane de euro. Șeherezada a părăsit portul italian
Foto: captura video.

Iahtul „Șeherezada” a fost mutat din portul italian în care este ancorat. Nava urmează să se sustragă din apele europene. Se pare că proprietarului îi este frică de eventualele sancțiuni. Sunt multe voci care spun că iahtul este deținut de liderul Kremlinului, Vladimir Putin.

”Șeherezada” a părăsit Porto di Carrara

Potrivit presei internaționale, ”Șeherezada” a părăsit Porto di Carrara, portul din nordul Italiei în care ajunsese la începutul acestui an. Se presupune că președintele rus încearcă să o ascundă în Turcia, care nu este statul UE și nu se conformează sancțiunilor.

Echipa lui Alexei Navalinîi a descoperit, recent, un iaht imens numit „Șeherezada”, care i-ar aparține președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin.

Iahtul valorează sute de milioane de dolari

Echipajul iahtului este format din angajați ai Serviciului Federal de Securitate Rus. Anunțul a fost făcut de echipa liderului opoziției ruse Alexei Navalinîi.

Oamenii lui Navalinîi observă că iahtul de 140 de metri în valoare de 700 de milioane de dolari a fost lansat în 2020 pe un șantier naval din Germania. Acesta este unul dintre cele mai mari iahturi din lume din clasa sa. Oficialii americani o leagă de Putin.

Anchetatorii au făcut cunoștință cu lista membrilor echipajului iahtului. Potrivit acestora, primul ofițer, comandantul, ofițerul, câțiva paznici și alți câțiva membri ai echipajului sunt cetățeni ai Federației Ruse și fac parte din angajații serviciilor secrete.

Urmăriți B1TV.ro și pe