Volodimir Zelenski a confirmat că 60 de civili ucraineni au fost omorâți în atacul rusesc asupra unei şcoli din regiunea Lugansk: „Armata rusă n-ar fi ea însăşi dacă n-ar ucide”

Volodimir Zelenski a confirmat că 60 de civili ucraineni au fost omorâți în atacul rusesc asupra unei şcoli din regiunea Lugansk: „Armata rusă n-ar fi ea însăşi dacă n-ar ucide”
Zelenski, atac la adresa fostului secretar de stat american Henry Kissinger, după ce Ucrainei i s-a sugerat să cedeze teritorii în schimbul păcii. Sursă foto: Hepta - Zuma Press / Ukraine Presidency

Președintele Ucrainei a confirmat că 60 de civili au fost omorâți în atacul rușilor asupra şcolii din satul Bilohorivka, regiunea Lugansk. „Armata rusă nu ar fi ea însăşi dacă n-ar ucide”, a remarcat Volodimir Zelenski.

Zelenski confirmă: 60 de civili morți în atacul rușilor asupra unei școli

„Circa 60 de persoane au fost ucise în atacul aerian al rușilor în Bilohorivka, regiunea Lugansk.

Erau civili care pur şi simplu s-au ascuns în şcoală de bombardamente. A fost o rachetă direcţionată spre şcoală. E încă o crimă a ocupanţilor”, a spus Zelenski, în discursul său de duminică noapte.

Acesta a precizat că alte atacuri cu rachete au avut loc în regiunea Odesa, fiind lovită o clădire cu locuințe, în Donbas şi regiunea Harkov. Asta deși perioada e una în care vorbim despre pace și lecțiile celui de-al Doilea Război Mondial.

Zelenski: Rusia a uitat lecțiile celui de-al Doilea Război Mondial

„Rusia a uitat tot ce era important pentru învingătorii celui de-al Doilea Război Mondial”, a mai spus Zelenski, în contextul în care Moscova sărbătoreşte, pe 9 mai, victoria asupra Germaniei naziste.

În schimb, a precizat acesta, „Ucraina a arătat că face parte din lumea liberă şi din Europa unită”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:09 - De ce propaganda rusă chiar poate să funcționeze în Mariupol. Marin Gherman: Mulți nu au văzut lumina zilei cu săptămânile. Au ieșit din subsoluri și au văzut un oraș distrus. Sunt rupți de civilizație (VIDEO)
23:58 - Biserica Ortodoxă a Ucrainei anunţă ruperea de Patriarhia Rusă
23:44 - Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz: „Am avut mai multe discuții telefonice cu Putin și voi continua să discut cu el”
23:23 - Marin Gherman: Trebuie să ieșim din iluzia că Rusia își respectă angajamentele. Rusia vrea să distrugă Ucraina, deci pacea nu e posibilă. Ucrainenii vor victoria și spun „dacă tot murim, să murim pentru ceva” (VIDEO)
23:13 - Succes românesc la Cannes: Regizorul Alexandru Belc, premiat pentru regia filmului „Metronom”, în secțiunea Un Certain Regard
22:35 - Suedia și Finlanda nu reușesc să convingă Turcia să accepte aderarea lor la NATO. Negocierile, în impas
22:24 - Dan Petrescu, episod neștiut cu Gică Popescu din anul în care naționala a ajuns în sferturile Campionatului Mondial: „Eram disperați să ne vadă gagicile!” (VIDEO)
22:18 - Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, cere statelor UE să sprijine Ucraina cu bani
22:01 - Kievul își pierde răbdarea. Un oficial ucrainean susține că „orice se poate întâmpla” cu oleoductul prin care Ungaria primește petrol rusesc și că ungurilor ar trebui să li se vorbească „pe limba lor”
21:54 - Val de concedieri în Armata Rusă, în rândul militarilor care au refuzat să lupte în războiul din Ucraina