Volodimir Zelenski, apel la autoritățile italiene: „Turiștii ruși trebuie să înțeleagă că nu sunt bineveniți în străinătate”

Volodimir Zelenski, apel la autoritățile italiene: Turiștii ruși trebuie să înțeleagă că nu sunt bineveniți în străinătate
Foto: Pixabay.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a numit posibilii pași ai Italiei pentru a sprijini Ucraina împotriva agresiunii ruse, subliniind că rușii ar trebui să primească o respingere culturală, pe lângă politica de sancțiuni.

Liderul Kievului a lansat acest apel, în cadrul unui interviu pentru proiectul Porta a Porta al canalului TV italian Rai 1, al cărui videoclip a fost distribuit de președinția ucraineană.

Rușii nu mai sunt bineveniți în Italia

Volodimir Zelenski a subliniat că Italia joacă un rol principal în politica mondială și europeană, în istoria omenirii în ansamblu. El a menționat că moștenirea culturală a Italiei atrage oameni din întreaga lume, inclusiv ruși.

„Încrederea în medierea culturală a Italiei în Rusia este mare. Rușilor le place să vină în muzeele italiene, să primească această înghițitură din frumoasa istorie a Italiei.

Prin toate aceste măsuri, prin intermediul mass-media, puteți aduce adevărul în societatea rusă, care se află astăzi în coconul informațional pe care l-a construit conducerea politică și militară a Rusiei, iar ei (n.r. cetățeni ai Rusiei) nu primesc realitatea, nu înțeleg unde locuiesc și nu percep că lumea se îndepărtează de ei prin pașii stângaci ai politicienilor lor”, a afirmat Volodimir Zelenski, citat de Unian.

Adio, vacanțele în Europa

Potrivit acestuia, rușii ar trebui să simtă lovitura, dar „nu cea sângeroasă pe care ucrainenii au primit-o de la Rusia”, ci lovitura modernă prin „politica de sancțiuni”.

„Acum turiștii ruși ar trebui să primească  o respingere culturală, ca să știe că nu sunt bineveniți să-i vadă. Este adevărat – societatea din Europa nu mai este bucuroasă să-i vadă. Și chiar și cei care nu au acceptat participarea și nu au fost pe câmpul de luptă, nu au împușcat, dar tac. Își susțin conducerea politică. Ar trebui să trăiască într-un confort greșit – fără imobiliare în Italia, fără facturi etc.

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de Ukraine.ua (@ukraine.ua)

Și eu vreau să vă mulțumesc și aici. Conturile oligarhilor ruși sunt blocate, imobiliarele sunt blocate, valoarea acestora ajungând  la un  miliard de euro. Sunt recunoscător pentru sprijinul atât de puternic. Rușii care vin la odihnă ar trebui să simtă și ei. Trebuie să le spuneți că odihna în Europa s-a terminat. Ocupanții nu pot fi tratați la fel ca ceilalți”, a explicat Volodimir Zelenski, citat de Unian.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:32 - Real Madrid a câștigat UEFA Champions League pentru a 14-a oară și își consolidează supremația în fotbalul european. Finala cu Liverpool, tranșată prin golul lui Vinicius
23:25 - Lucian Heiuș, despre controlul uriaș de la „Dragonul Roșu”: Am decis ca inspectorii de la Antifraudă să sigileze depozitele pe care le găsesc cu obloanele trase. În jumătate de oră toate au fost deschise (VIDEO)
22:58 - Șeful ANAF, despre controalele și campaniile de prevenție din țară. Lucian Heiuș: Nu o să trimit niciodată controlul la un profesor, dar și el să înțeleagă că e normal să plătești un impozit pentru veniturile din meditații (VIDEO)
22:24 - Lucian Heiuș, noul președinte ANAF: Vrem să creștem conformarea voluntară și să reducem evaziunea fiscală, un flagel al economiei românești care pare că se accentuează tot mai mult (VIDEO)
21:57 - Startul finalei UEFA Champions League, amânat cu peste 30 de minute. Probleme la accesul pe Stade de France din Paris
21:52 - Drept la replică. Nordis Group spune că nu se pune problema insolvenței și că solicitarea depusă de Weststart este „nejustificată”: „Nu ne afectează lichiditatea și stabilitatea companiei”
21:34 - Ciprian Teleman, primul mesaj oficial după demisia din USR, cea mai recentă controversă din partid: „Nu am vrut să fie public dar a devenit public”
21:17 - Mesaj RO-ALERT în Capitală. Avertizare de ploi abundente și torențiale: „Evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire și autoprotecție!” (FOTO)
21:00 - Sorana Cîrstea, părăsită?! Mesaje incendiare între Ion Țiriac Jr. și Ileana Lazariuc, în văzul tuturor (FOTO)
20:35 - Un oficial pro-rus din Herson spune că decizia pentru alipirea la Rusia ar putea să vină undeva „spre anul viitor”: „Nu se va întâmpla până în toamnă. Prima noastră sarcină este să restabilim ordinea”