Volodimir Zelenski, mesaj către poporul din Rusia: „Dacă vrei să trăieşti, fugi. Dacă vrei să trăieşti, predă-te. Stai departe de pământul nostru, sufletul şi cultura noastră”

Volodimir Zelenski, mesaj către poporul din Rusia: „Dacă vrei să trăieşti, fugi. Dacă vrei să trăieşti, predă-te. Stai departe de pământul nostru, sufletul şi cultura noastră”
Foto: Hepta/DPA Images.

Președintele ucrainean a anunțat joi dimineață că discută cu aliații occidentali ca răspuns la „referendumurile false organizate de Vladimir Putin”.

Volodimir Zelenski dă asigurări că Ucraina nu va lăsa Rusia să ocupe acele teritorii și le transmite soldaților ruși, dacă vor să trăiască, să se predea.

Volodimir Zelenski, un nou mesaj pentru ucraineni

„Ucraina nu poate şi nu va suporta nicio încercare a Rusiei de a pune mâna pe vreo parte a pământului nostru”, a declarat Volodimir Zelenski în discursul său zilnic, potrivit site-ului preşedinţiei.

„Principala noastră sarcină acum este să coordonăm acţiunile cu partenerii ca răspuns la referendumurile false organizate de Rusia şi la toate ameninţările conexe. Nu este 2014. Totul este clar pentru toată lumea. Şi cu siguranţă vor fi acţiuni”, a adăugat acesta.

„Dacă cineva din Rusia crede că poate „scăpa” cu tot ce face pe teritoriul ocupat, dacă cineva din Rusia speră că lumea îşi va abandona propriile valori, speriaţi de un alt anunţ rusesc de anexare, se înşală. Fiecare pas ulterior de escaladare a ocupantului nu face decât să confirme faptul că lumea trebuie să acţioneze şi mai dur”, a avertizat liderul de la Kiev.

Preşedintele Zelenski a precizat că a semnat „un alt decret de premiere pentru apărătorii noştri. Premiile de stat au fost acordate: 71 de războinici ai Gărzii Naţionale, 21 de angajaţi ai Serviciului de Stat de Urgenţă, 52 de poliţişti de frontieră, 320 de combatanţi au fost premiaţi pentru acţiunile lor curajoase şi eficiente în timpul eliberării de sub ocupaţie a districtelor din regiunea Harkov”.

Volodimir Zelenski: Stai departe de pământul nostru, sufletul şi cultura noastră

De asemenea, Volodimir Zelenski  a vorbit și despre situația de pe front și a spus: „Totul este clar pentru noi. Prin urmare, repet… Pentru cei care înţeleg doar rusă. Dacă vrei să trăieşti, fugi. Dacă vrei să trăieşti, predă-te. Dacă vrei să trăieşti, luptă pe străzile tale pentru libertatea ta.

Totul ti-a fost luat oricum. Sau poate cineva dintre voi are platforme petroliere? Palate? Podgorii? Poate iahturi? Sau vreo bancă? Pentru ce lupţi? Singurul lucru pe care îl ai sunt împrumuturi, ceva de mâncare seara şi acum e mobilizare. Luptă pentru ceea ce este al tău! Stai departe de pământul nostru, sufletul şi cultura noastră”.

Urmăriți B1TV.ro și pe