Volodimir Zelenski, mesaj pentru ruși: „Protestați. Ripostați. Fugiți sau predați-vă în captivitate ucraineană”

Volodimir Zelenski, mesaj pentru ruși: Protestați. Ripostați. Fugiți sau predați-vă în captivitate ucraineană
Volodimir Zelenski le-a transmis ucrainenilor că trebuie să reziste peste tot și să fie uniți inclusiv după război, pentru a putea reface tot ce au distrus rușii. Foto: Hepta - Zuma Press / Ukrainian Presidential Press Off

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis un mesaj către ruși p care îi îindeamnă să fugă de mobilizare sau să se predea când ajung pe teritoriu ucrainean.

Zelenski, mesaj către ruși

Decizia Rusiei de a se mobiliza este o recunoaștere sinceră a faptului că armata lor de personal, care a fost pregătită timp de decenii pentru a invada o țară străină, nu a putut rezista și s-a prăbușit, a transmis Zelenski:

„Le voi explica rușilor în limba rusă ce se întâmplă.

55 de mii de soldați ruși au murit în acest război în șase luni. Zeci de mii sunt răniți și mutilați. Vreți mai mult? Nu? Atunci protestați. Ripostați. Fugiți sau predați-vă în captivitate ucraineană. Acestea sunt opțiuni pentru ca voi să supraviețuiți.

Decizia Rusiei de a se mobiliza este o recunoaștere sinceră a faptului că armata lor de personal, care a fost pregătită timp de decenii pentru a invada o țară străină, nu a putut rezista și s-a prăbușit. Iar acum, datorită mobilizării, războiul Rusiei împotriva Ucrainei pentru majoritatea cetățenilor ruși nu este ceva la televizor sau pe internet, ci ceva care a intrat în fiecare casă rusească.

Tocmai la faptul că Ucraina este puternică reacționează conducerea rusă, care își schimbă tactica și încearcă să atragă și mai mulți cetățeni și resurse rusești în război.

Le mulțumesc tuturor celor care luptă și muncesc pentru victoria noastră”, afirmă Zelenski, într-un mesaj publicat pe canalul său de Instagram.

Noi detalii ies la iveală după ce Putin a semnat decretul mobilizării parțiale. Astfel, un paragraf secretizat din decretul semnat de Putin ar permite ministerului Apărării să încorporeze un milion de oameni, scrie Novaia Gazeta, citând o sursă de la Kremlin.

Ce conține paragraful secret din decretul semnat de Putin

Jurnaliștii ruși au remarcat imediat că paragraful 7 al documentului este desemnat „pentru uz oficial”.

Ulterior, răspunzând la întrebările jurnaliștilor, secretarul de presă al Kremlinului Dmitri Peskov a afirmat că articolul secretizat se referă la numărul de rezerviști care ar putea fi chemați pentru serviciul militar.

Urmăriți B1TV.ro și pe