Volodimir Zelenski vrea ca sportivii ruși să nu participe la Jocurile Olimpice din 2024

Volodimir Zelenski vrea ca sportivii ruși să nu participe la Jocurile Olimpice din 2024
Volodimir Zelenski Foto: Hepta - DPA Images

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut președintelui francez, Emmanuel Macron, să le interzică sportivilor ruși să participe la jocurile Olimpice din 2024 de la Paris.

Zelenski nu vrea ca rușii să participe la Jocurile Olimpice din 2024

„Am insistat în mod special asupra faptului că sportivii ruși nu trebuie să participe la Jocurile Olimpice de la Paris”, a spus Volodimir Zelenski pe Telegram, în urma unei discuții cu Emmanuel Macron.

De la invadarea Ucrainei de Rusia, niciun eveniment sportiv internațional nu a mai fost organizat sau susținut în Rusia sau Belarus, potrivit antena3.ro.

Volodimir Zelenski a împlinit vârsta de 45 de ani

Președintele Ucrainei își sărbătorește miercuri, 25 ianuarie, ziua de naștere. Prima Doamnă a Ucrainei a avut un mesaj special pentru această zi.

„Sunt adesea întrebată cum s-a schimbat anul acesta. Și mereu răspund: ‘Nu s-a schimbat. El este la fel. Același tip pe care l-am întâlnit când aveam șaptesprezece ani. Dar, de fapt, ceva s-a schimbat: acum zâmbește mult mai puțin. De exemplu, ca în această fotografie… îți doresc mai multe motive ca să zâmbești.

Și știi de ce este nevoie. Toți știm. Ai destulă încăpățânare. Principalul lucru este să ai multă sănătate. Așa că fii mereu sănătos! Vreau să zâmbesc mereu cu tine. Dă-mi această oportunitate!”, a scris soția președintelui ucrainean.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră