Votul în străinătate: Procedurile, documentele necesare, secțiile de votare. Descarcă declarația care trebuie completată pentru vot

Votul în străinătate: Procedurile, documentele necesare, secțiile de votare. Descarcă declarația care trebuie completată pentru vot

Cetățenii români aflați în străinătate vor avea la dispoziție, duminică, 294 de secții în afara României pentru a-și exercita dreptul de vot la alegerile prezidențiale, pentru cel de-al doilea tur.

Numărul secțiilor de votare este același ca în primul tur, din acest motiv MAE recomandă alegătorilor să se prezinte la urne cât mai devreme, începând cu ora 7.00, pentru a se evita aglomerația.

Ministrul Teodor Meleșcanu a mai sugerat ca românii să își completeze declarația pe propria răspundere înainte de a intra în secția de votare, semnătura și data urmând a fi completate în fața membrilor comisiei de votare.

Declarația pe proprie răspundere poate fi descărcată direct de pe site-ul BEC

Cetățenii români aflați în străinătate în ziua votării pot vota la orice secție de votare organizată în străinătate.

Află care sunt actele în baza cărora pot vota cetățenii care se află în străinătate în ziua votului din Ghidul alegătorului român din străinătate, elaborat de MAE și Autoritatea Electorală Permanentă.

MAE informează că votarea începe la ora 7.00, ora locală, şi se desfăşoară până la ora 21.00, ora locală, când secţia de votare se închide. Persoanele care la ora 21.00 se află în sala în care se votează, pot pot să-şi exercite dreptul de vot.

Vezi aici lista secțiilor de votare din străinătate realizată de MAE

Ministerul Afacerilor Externe a publicat și o hartă a secțiilor de votare.