WikiLeaks cere Suediei să promită oficial că nu îl va extrăda pe Julian Assange în Statele Unite

WikiLeaks cere Suediei să promită oficial că nu îl va extrăda pe Julian Assange în Statele Unite
Un purtător de cuvânt al WikiLeaks a solicitat Suediei să promită oficial să nu îl extrădeze pe Julian Assange în Statele Unite, precizând că acest lucru ar constitui o „bază bună” pentru negocieri,...

Un purtător de cuvânt al WikiLeaks a solicitat Suediei să promită oficial să nu îl extrădeze pe Julian Assange în Statele Unite, precizând că acest lucru ar constitui o „bază bună” pentru negocieri, informează AFP.

Nu pot să fac comentarii, dar ar fi o bază bună pentru negocierea unei modalităţi de a pune capăt acestui caz, dacă autorităţile suedeze ar declara fără nicio rezervă că Julian nu va fi niciodată extrădat din Suedia către Statele Unite„, a declarat oficialul Kristinn Hrafnsson, întrebat dacă fondatorul WikiLeaks este pregătit să se predea în schimbul unor garanții.

Hrafnsson a amintit că Assange a susținut întotdeauna că „este de acord să răspundă întrebărilor” justiţiei şi aceasta de „aproape doi ani”.

Fondatorul WikiLeaks este anchetat în Suedia într-un caz de viol şi o altă agresiune sexuală în care victime au fost două tinere. Assange trebuie extrădat în această ţară pentru a putea răspunde acuzaţiilor care i se aduc.

Duminică, Julian Assange urmează să se exprime public, pentru prima dată din martie, la ora 13.00 sau 14.00 GMT (16.00 sau 17.00 ora României). Discursul va fi susținut în fața ambasadei Ecuadorului. Acesta este refugiat de două luni în ambasada Ecuadorului de la Londra.

 

Ultima oră
13:14 - Povestea reală a unui român întors din Grecia. Ce i s-a întâmplat la vamă este de necrezut. Ce Covid-19, ce pandemie…? Aceasta este realitatea din teren
12:59 - Bilanțul epidemiei, în creștere: 233 de cazuri noi de infecție cu coronavirus și 6 decese raportate de INSP în 24 de ore. La ATI sunt 60 de pacienți cu COVID-19
12:51 - PSD: Am atacat în instanță măsura restrângerii disproporționate a participării la mitinguri (DOCUMENT)
12:34 - COVID-19: Obiectivul privind vaccinarea cu cel puțin o doză a 70% din populația adultă, atins în SUA
12:30 - Juan Carlos I și-ar dori să revină în Spania. Suspectat de nereguli financiare în țara sa, regele emerit spaniol duce o viață de lux în Emiratele Arabe Unite
11:47 - Spargeri auto în serie în Grecia. Românii, luați la țintă de hoți: „Poliția nu face nimic”
11:35 - Larisa Iordache: „Am încercat și am sperat până în ultima clipă pentru această finală olimpică. Din păcate, iar, drumul meu este împietrit…”
11:25 - Cod galben de disconfort termic ridicat în București și în 10 județe, valabil în intervalul 2-5 august. Dinu Mărășoiu: Chiar și nopțile sunt călduroase (VIDEO)
11:17 - Anchetă în cazul atletei Krystsina Tsimanouskay, forțată să părăsească Jocurile Olimpice, după ce l-a criticat pe Lukașenko. Belarus riscă sancțiuni dure
10:51 - Produse expirate de ani de zile la o terasă din Timiș. Sorin Șușanu, pe B1 TV: Discutăm despre o gamă largă de produse. Inclusiv condimentele și produsele din trusa medicală erau expirate (VIDEO)