Xi Jinping trage semnalul de alarmă, pe fondul tensiunilor dintre Joe Biden și Vladimir Putin: „Abundă discursurile care îndeamnă la ură şi prejudecăţi” (VIDEO)

Xi Jinping trage semnalul de alarmă, pe fondul tensiunilor dintre Joe Biden și Vladimir Putin: „Abundă discursurile care îndeamnă la ură şi prejudecăţi (VIDEO)
Joe Biden (Foto: Hepta.ro / Abaca Press / Pool/ABACA) și Xi Jinping (Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Li Xueren)

Xi Jinping, președintele Chinei, a susținut un discurs viral în social media, în cadrul Forumului Economic Mondial de la Davos. Liderul suprem din statul asiatic a transmis săgeți la adresa SUA, pe fondul tensiunilor în care este implicată în timpul administrației democrate, potrivit StraitsTimes.

Forumul Economic Mondial de la Davos, din Elveția, este consuderat locul suprem de întâlnire al celor mai importante figuri din politica mare și afaceri. În contextul restricțiilor COVID, ediția din acest an s-a desfășurat online, iar liderul suprem al Chinei a avut ocazia de a vorbi despre tensiunile globale actuale.

Xi Jinping s-a poziționat mai degrabă ca un arbitru, pe fondul tensiunilor dintre SUA și Rusia și astfel, a tras un semnal de alarmă.

„Istoria a dovedit de nenumărate ori că o confruntare nu rezolvă problemele. Ea nu duce decât la consecinţe catastrofale”, a declarat Xi Jinping.

Oficialul chinez nu a rostit numele marelui rival, SUA.

„Lumea noastră de astăzi este departe de a fi liniştită. Abundă discursurile care îndeamnă la ură şi prejudecăţi”, a subliniat comunistul de la Beijing.

SUA, atitudine agresivă în fața SUA și a China

Între timp, China, cel mai puternic jucător din lume din punct de vedere comercial, promite noi acorduri regionale de liber-schimb. Totul, în contextul în care este acuzată de UE și SUA, principalii parteneri comerciali, că recurge la politici de „dumping” (n.r. – prețuri prea mici) și la măsuri protecționiste care penalizează produsele importate.

De când a preluat mandatul de președinte la Casa Albă, Joe Biden a adresat mai multe atacuri la adresa lui Putin și Xi Jinping. Democratul l-a numit pe liderul de la Kremlin „criminal”, iar despre China a declarat că are o „atitudine agresivă”.

Cât timp Donald Trump a fost președinte al SUA, relația cu Rusia și China au fost destul de relaxate. Mai mult, fostul lider de la Casa Albă a primit confirmări din partea liderilor celor două state, cu privire la reașezarea relațiilor diplomatice.

Urmăriți B1TV.ro și pe