DOLIU FĂRĂ MARGINI în presă! A MURIT unul dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti, câştigător al premiului Pulitzer, după o LUNGĂ SUFERINŢĂ (FOTO)

DOLIU FĂRĂ MARGINI în presă! A MURIT unul dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti, câştigător al premiului Pulitzer, după o LUNGĂ SUFERINŢĂ (FOTO)
Foto: pixabay.com

Este doliu în lumea presei. Unul dintre cei mai reputaţi fotojurnalişti a murit la vârsta de 58 de ani, după o lungă suferinţă.
Este vorba despre Yannis Behrakis, care a lucrat pentru agenţia de presă Reuters timp de trei decenii.

REPEDE CLICK AICI: ROMÂNIA PLÂNGE ȘI E ÎN DOLIU! A MURIT INTERPRETA DE MUZICĂ POPULARĂ ÎNDRĂGITĂ DE MILIOANE DE ROMÂNI! (FOTOGRAFII TERIBILE CU SICRIUL)

Behrakis s-a ocupat de numeroase subiecte importante, precum conflictele din Cecenia şi Afganistan, cutremurul din Kashmir şi revoltele din Egipt.

REPEDE CLICK AICI: PROFEȚIA LUI ARSENIE BOCA CE ANUNȚĂ CÂND VINE SFÂRȘITUL LUMII! (VEZI TOATE POZELE PÂNĂ LA CAPĂT)

A câştigat respectul colegilor, dar şi al rivalilor, scrie Reuters, a condus echipa care a câştigat premiul Pulitzer în 2016 pentru acoperirea subiectului criza refugiaţilor.
Cei care au lucrat cu el pe teren au spus că Reuters a pierdut un jurnalist talentat şi angajat.

REPEDE CLICK AICI: BLESTEMUL S-A ABĂTUT PESTE ȚARĂ, EI SUNT MARII ROMÂNI CARE VOR MURI PÂNĂ LA FINALUL ANULUI (FOTOGRAFII TERIBILE)

„Este vorba despre cum să spui povestea în cel mai artistic mod posibil”, a spus fotograful Goran Tomasevic de la Reuters despre stilul lui Behrakis.

„Nu veţi vedea pe nimeni atât de dedicat şi concentrat şi care sacrifică totul pentru a face cea mai importantă fotografie”, a precizat Tomasevic, potrivit news.ro.

Prietenul şi colegul lui de 30 de ani, producătorul Vassilis Triandafyllou, l-a descris ca „un uragan” care muncea zi şi noapte, uneori riscând, pentru a capta imaginea dorită.

„Misiunea mea este să vă spun povestea, apoi decideţi ce vreţi să faceţi”, a spus Yannis Behrakis, la discuţia de după premierea cu Pulitzer a echipei Reuters.

„Misiunea mea este să mă asigur că nimeni nu va putea spune «nu am ştiut»”, mai spunea fotojurnalistul.

Behrakis s-a născut în Atena, în 1960. După ce a făcut un curs de fotografie, a lucrat pentru un studio la începutul anilor 1980. Filmul „Under Fire” din 1983, despre mai mulţi reporteri care se aflau în Nicaragua în zilele revoluţiei din 1979, l-a inspirat să lucreze în presă.

A început la Reuters Atena ca freelancer, în 1987, iar în ianuarie 1989, a fost trimis în prima misiune în străinătate, în Libia lui Muammar Gaddafi.
Fotografiile făcute acolo au ajuns imediat pe primele pagini ale ziarelor din întreaga lume.

(Foto: Yannis Behrakis / Twitter)

Timp de trei decenii, Behrakis a lucrat în Europa, Orientul Mijlociu, Africa şi Asia.

Fotografiile lui au fost recompensate cu numeroase premii, au fost apreciate de corespondenţii de război, care au remarcat abilitatea lui de a găsi frumuseţea în mijlocul haosului şi curajul de a fi în mijlocul acţiunii.

O fotografie făcută în 1998, în timpul conflictelor din fosta Iugoslavie, arată un etnic albanez care pune într-un cosciug trupul unui băiat în vârstă de 2 ani, care fusese ucis.
Behrakis a folosit o tehnică specială pentru a da un efect de mişcare imaginii.

„Imaginea era foarte puternică, iar trupul băiatului aproape că pluteşte în aer. Pare că spiritul lui îi părăsea trupul pentru a se ridica la Ceruri”, a explicat el.

În ultimii ani, a petrecut mai mult timp în Grecia natală, unde s-a ocupat de subiecte ca recesiunea financiară şi criza refugiaţilor.
Yannis Behrakis a fost căsătorit şi a avut doi copii, Rebecca şi Dimitri.

Ultima oră
23:58 - Guvernul se va reuni luni pentru a remedia situația școlilor private. Dan Vîlceanu: Se mai întâmplă asemenea lucruri. E fost o eroare, pur și simplu
23:43 - Gabriela Firea: PNL a pierdut alegerile, dar pune condiții. Noi nu suntem umbrela lor / Nu e adevărat că eu, Grindeanu și Tudose împingem PSD la guvernare (VIDEO)
23:21 - Anca Dragu: Întâlnirea de luni Ciucă – Cioloș nu e una de negociere. PNL şi PSD împing spre un cabinet minoritar. USR nu susține un astfel de guvern
22:52 - Loteria de Vaccinare, a patra extragere săptămânală. Care e numărul câștigător al marelui premiu de 100.000 de lei
22:35 - CSM: Noile restricţii anti-COVID nu se aplică instanţelor şi parchetelor
22:24 - Florin Roman (PNL): Am refuzat o eventuală intrare în Guvern acum a PSD / Sper ca la USR să nu găsim oameni care ne înjură toată ziua pe noi și pe președintele Iohannis sau care ne acuză că ne-am luat cu X sau cu Y (VIDEO)
21:54 - Accesul în sediile ANAF se va face doar cu certificat verde COVID, începând de luni
21:40 - Cristian Diaconescu (PMP), despre criza politică: Partidele stau cu ochii pe sondaje și sunt mai specialiste în ce trebuie să facă ceilalți (VIDEO)
21:17 - Protest în Capitală. Oamenii manifestează împotriva restricțiilor și vaccinării (VIDEO)
20:56 - Valeriu Gheorghiţă: Rata de acoperire vaccinală e de 40% la populaţia adultă. Până la sfârşitul anului, sperăm să atingem pragul de imunizare colectivă prin vaccinare