Zeci de hectare de grâu au ars în Ucraina în urma unui incendiu provocat de un atac al armatei ruse

Zeci de hectare de grâu au ars în Ucraina în urma unui incendiu provocat de un atac al armatei ruse
Foto: Pixabay.

În regiunea Nikolaev, din sudul Ucrainei, au fost înregistrate marți opt incendii, în urma unor atacuri aeriene ale armatei ruse. În consecință, cel puţin 80 de hectare de grâu au ars.

Potrivit Serviciului pentru Situaţii de Urgenţă al Ucrainei, datorită intervenţiei prompte a pompierilor, s-a putut împiedica extinderea focului la alte 215 hectare de cereale.

Incendiile agravează criza alimentară globală

Lumea se află deja în pragul unei crize alimentare din cauza blocadei ruse din Marea Neagră. Incendiile asupra culturilor de cereale nu fac decât să înrăutățească situația, potrivit adevărul.ro.

„Este inimaginabil ca milioane de tone de grâu să stea blocate în Ucraina, când restul populaţiei mondiale suferă de foame. Aceasta este o adevărată crimă de război. Nu-mi pot imagina ca aceasta să dureze şi mai mult: aceasta va fi într-adevăr un lucru de care Rusia se va face vinovată”, a denunţat şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell.

„Rusia trebuie să înceteze să se joace cu foametea în lume”, a avertizat la rândul ei şefa diplomaţiei franceze, Catherine Colonna.

Rusia și Turcia sunt de acord cu crearea unor coridoare

Delegațiile ruse și turce au convenit să continue consultările privind plecările sigure ale navelor și exporturile de cereale din porturile ucrainene, a declarat miercuri Ministerul rus al Apărării.

Declarația a venit după ce s-a raportat că o delegație militară turcă urmează să călătorească în Rusia săptămâna aceasta pentru a discuta detalii despre un posibil coridor maritim sigur în Marea Neagră pentru a exporta produse agricole ucrainene.

Ucraina este unul dintre cei mai importanți furnizori de grâu la nivel global, dar transporturile sale de cereale s-au blocat și tone de cereale au fost prinse în silozuri de când Rusia.

Urmăriți B1TV.ro și pe