Zelenski trimite un nou mesaj video de solidaritate: „Noi suntem aici. Suntem la Kiev. Apărăm Ucraina.” (VIDEO)

Zelenski trimite un nou mesaj video de solidaritate: Noi suntem aici. Suntem la Kiev. Apărăm Ucraina.” (VIDEO)
Un nou mesaj video al președintelui Ucrainei (FOTO: twitter.com/ christopherjm)

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a trimis un nou mesaj video vineri seara în care i-a încurajat pe cetățeni să lupte împotriva invaziei.

„Noi suntem aici. Suntem la Kiev. Apărăm Ucraina.”, a transmis președintele Vladimir Zelenski.

Rușii întâlnesc la Kiev o rezistență „mai mare decât se așteptau”

Forțele ruse care avansează spre capitala ucraineană Kiev „întâmpină mai multă rezistență decât se așteptau”, a declarat vineri un înalt oficial american al apărării, precizează CNN.

„Nu vă pot oferi o locație geografică exactă a locului în care se află (n.r. trupele rusești), dar nu se deplasează spre Kiev atât de repede pe cât au anticipat că vor putea”, a spus oficialul.

Oficialul a adăugat că rușii „continuă să încerce să se deplaseze spre Kiev”, chiar dacă se confruntă cu rezistența ucraineană.

Forțele ruse se îndreaptă în continuare spre Herson pe râu, dar își despart și unele forțe pentru a merge spre nord-est „în direcția Mariupol și regiunea Donbas”, a spus oficialul.

„La sud, spre Kherson, pe râu, evaluăm că ei continuă să se miște în acea direcție. Dar credem, de asemenea, că, pe baza a ceea ce vedem, pe lângă deplasarea din Crimeea pe o axă spre nord-vest spre Herson, ei își despart și unele forțe pentru a merge spre nord-est, cam în direcția Mariupol’ și regiunea Donbas”, a spus oficialul.

Urmăriți B1TV.ro și pe