Zelenski: „Zeci de aşezări au fost deja eliberate de referendumul rusesc de fațadă numai în această săptămână”

Zelenski: Zeci de aşezări au fost deja eliberate de referendumul rusesc de fațadă numai în această săptămână
Foto: Hepta/Zuma Press / Ukrainian Presidential Press Off.

Volodimir Zelenski a anunțat, marți seara, că armata ucraineană ”înaintează destul de rapid şi puternic în sudul ţării”. Potrivit liderului de la Kiev, forțele ucrainene nu se vor opri: ”Războinicii noştri nu se opresc. Şi este doar o chestiune de timp până când îl vom alunga pe ocupant de pe tot teritoriul nostru”.

Armata ucraineană înaintează în sudul Ucrainei

”Armata ucraineană desfăşoară o înaintare destul de rapidă şi puternică în sudul ţării noastre, ca parte a operaţiunii de apărare actuale. Zeci de aşezări au fost deja eliberate de referendumul rusesc de faţadă numai în această săptămână. În regiunea Herson, în regiunea Harkov, în regiunea Lugansk şi în regiunea Doneţk cu totul”, a afirmat Zelenski.

Președintele Volodimir Zelenski a pus în aplicare decizia Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei din 30 septembrie. Conform acestuia, partea ucraineană nu poate negocia cu președintele rus Vladimir Putin. Decretul corespunzător a fost deja publicat pe site-ul oficial al liderului ucrainean.

Ucrainenii nu vor negocia cu rușii

Zelenski a semnat Decretul nr. 679/2022 cu privire la decizia Consiliului Național de Securitate și Apărare „Cu privire la acțiunile Ucrainei ca răspuns la încercarea Federației Ruse de a anexa teritoriile statului nostru, pentru a asigura securitatea zonei euro-atlantice”.

În primul paragraf al deciziei Consiliului Național de Securitate se precizează că „se afirmă imposibilitatea de a purta negocieri cu Președintele Federației Ruse V. Putin”.

Este de remarcat faptul că decretele prezidențiale intră în vigoare din momentul publicării lor.

Pe 30 septembrie, Vladimir Putin a anunțat anexarea unor părți din patru regiuni ale Ucrainei – Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson, în care Rusia a organizat pseudo referendumuri sub amenințarea armei cu privire la aderarea la Federația Rusă.

Urmăriți B1TV.ro și pe