Acțiunile Twitter au scăzut după ce compania a suspendat permanent contul lui Donald Trump

Acțiunile Twitter au scăzut după ce compania a suspendat permanent contul lui Donald Trump
Acțiunile Twitter au scăzut cu 12,3% luni, în prima zi de tranzacționare de când compania de socializare a  suspendat definitiv contul președintelui Donald Trump. Twitter a declarat vineri târziu că a...

Acțiunile Twitter au scăzut cu 12,3% luni, în prima zi de tranzacționare de când compania de socializare a suspendat definitiv contul președintelui Donald Trump.

Twitter a declarat vineri târziu că a luat decizia de a-i suspenda contul „din cauza riscului de a incita în continuare la violență”, după revolta mortală din Capitolul SUA.

Măsura ar putea relansa legislația pentru a revoca Secțiunea 230, legea care protejează companiile de internet de răspunderea pentru conținutul postat de utilizatori, conform notelor analiștilor, scrie CNBC. Trump și-a exprimat cu voce tare disprețul față de Secțiunea 230, iar unii politicieni din ambele partide s-au plâns.

„În timp ce o administrație democratică ar putea fi mai puțin concentrată pe o reformă semnificativă a secțiunii 230, evenimentele recente pot face legislația privind conținutul mai probabilă”, au declarat analiștii BofA Securities într-o notă adresată clienților. Cu toate acestea, firma și-a reiterat ratingul de cumpărare pe acțiune.

„Am anticipa noua legislație propusă în Congres cu privire la conținutul de pe rețelele sociale, având în vedere evenimentele recente, dar observăm că preocupările privind conținutul nu sunt noi și credem că noile legi vor oferi companiilor de rețele sociale orientări mai bune și mai puține incertitudini”, au scris analiștii.

„Ne putem aștepta la mai multă activitate de reglementare? Pare probabil ”, au declarat analiștii Bernstein în nota de duminică.

Între timp, și alte companii de social media au tranzacționat mai jos, după ce au luat măsuri împotriva lui Trump. Facebook , care a extins o suspendare inițială de 24 de ore la una nedeterminată, a scăzut cu aproximativ 2%. Snap și Pinterest au tranzacționat fiecare cu 1,5% mai puțin.

UE intervine în scandalul Twitter – Donald Trump

Uniunea Europeană intervine în scandalul cenzurii impuse de Twitter președintelui american Donald Trump. Comisarul european Thierry Breton nu este de acord cu astfel de decizie.

„Faptul că un director executiv poate să scoată din funcţiune portavocea preşedintelui Statelor Unite fără nicio altă formă de control şi de contra-putere provoacă perplexitate”, a declarat Thierry Breton.

În opinia lui Breton, decizia gigantului american este radicală, surprinzătoare, care provoacă „perplexitate”.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, se poziționează de partea lui Donald Trump, atunci când vine vorba despre decizia giganților social media, inclusiv Twitter Inc. și Facebook Inc., de a închide conturile președintelui american în exercițiu.

Merkel a calificat drept problematică această mișcare a companiilor americane, precizând că legislativul este cel care ar trebui să stabilească regulile care guvernează aceste platforme, a transmis luni purtătorul său de cuvânt, Steffen Seibert, în conferința de presă săptămânală de la Berlin.

“Cancelarul consideră că închiderea definitivă a conturilor unui președinte ales este o chestiune problematică”, a spus Seibert.