Agenția vamală a SUA confirmă scurgerea de informații: Au fost furate fotografii ale călătorilor ce au trecut frontiera americană, dar și ale plăcuțelor de înmatriculare

Agenția vamală a SUA confirmă scurgerea de informații: Au fost furate fotografii ale călătorilor ce au trecut frontiera americană, dar și ale plăcuțelor de înmatriculare

Biroul de Vamă și Protecția Frontierelor (CBP) a confirmat o scurgere de informații, care a expus fotografiile călătorilor și mașinilor ce au ieșit din SUA, dar și celor care au intrat, potrivit techcrunch.com.

Fotografiile au fost transferate către rețeaua unui subcontractor, iar mai apoi au fost furate printr-un „atac cibernetic malițios”, a spus un oficial al CBP.
Totuși, rețelele instituției federale nu au fost afectate de această scurgere de date.

„CBP a aflat că un subcontractor, încălcând politicile companiei și fără autorizarea sau cunoștința acesteia, a transferat copii ale plăcuțelor de înmatriculare și imagini ale călătorilor înregistrate de CBP pe rețeaua subcontractorului. (…) Informațiile inițiale arată că subcontractorul a încălcat regulamentul și protocoalele de protecția datelor stipulate în contract”, a spus agenția, printr-un comunicat de presă.

Un purtător de cuvânt al CBP a adăugat, ceva mai târziu, că incidentul a afectat „mai puțin de 100.000 de oameni”, „pe câteva benzi specifice la un singur punct de trecere a frontierei”, de-a lungul unei luni și jumătate.

„Nicio fotografie din vreun pașaport sau vreun alt document de călătorie nu a fost compromisă, precum nicio imagine a pasagerilor de pe traficul aerian nu a fost implicată”, a spus purtătorul de cuvânt.

Agenția nu a vrut să facă public numele subcontractorului cu pricina.