Ai iPhone? Neapărat trebuie să știi că iOS 14 îți păstrează datele la infinit, deși tu crezi că le-ai șters. Cum e posibil?

Ai iPhone? Neapărat trebuie să știi că iOS 14 îți păstrează datele la infinit, deși tu crezi că le-ai șters. Cum e posibil?
foto: pixabay.com

Dacă ai un telefon iPhone cu sistem iOS 14 trebuie să fii foarte atent atunci când îți ștergi aplicațiile.

Un tip a scris pe platforma Reddit ce pot păți posesorii de iPhone. Sistemul iOS 14 îți păstrează datele dintr-o aplicație, chiar dacă tu ai șters aplicația respectivă.

Teoretic, orice telefon ai avea, atunci când ștergi o aplicație de pe acesta, ar trebui să se șteargă automat toate datele din acea aplicație fără să faci ceva în plus. Dar iOS 14 e mai diferit, acesta păstrează toate datele. Cum îți dai seama? Păi dacă reinstalezi aplicația pe care ai șters-o vei observa că informațiile deținute anterior reapar, informeazăplaytech.ro.

Te autentifici și vei observa că îți vor apărea datele pe care le-ai salvat data trecută.

Descoperirea a fost făcută, inițial, atunci când a reinstalat aplicația 9gag. Ulterior a fost reconfirmată și cu alte aplicații.

Atunci când a reinstalat aplicația 9gag tipul de pe Reddita observat că s-a autentificat automat, nu a introdus el nimic, nici user, nici parola. A fost ca și cum nu ar fi avut o parolă pe cont.

Este important de reținut că informațiile de autentificare și celelalte date in-app erau pe telefon, păstrate pe o perioadă de timp nedefinită. Nu a fost nevoie de iCloud Keychain pentru a fi sincronizate pe alte dispozitive și nici nu au venit din altă parte. Singura posibilitate evidentă pentru a le șterge permanent era să-ți resetezi telefonul la parametrii din fabrică.

În cazul în care faci un backup la telefon, îl resetezi complet ca și cum ar fi nou și restaurezi copia de siguranță creată inițial, datele respective de care ai vrut să scapi vor reveni pe aparat.