Andreea Esca a anunțat când se pensionează, chiar pe scena iCEE.fest 2019! Dialog inedit cu co-fondatorul Singularity University: ”Spui că democrațiile nu mai funcționează, nici căsniciile nu mai funcționează. Ce mai merge?” (FOTO, VIDEO)

Andreea Esca a anunțat când se pensionează, chiar pe scena iCEE.fest 2019! Dialog inedit cu co-fondatorul Singularity University: ”Spui că democrațiile nu mai funcționează, nici căsniciile nu mai funcționează. Ce mai merge?” (FOTO, VIDEO)

EXCLUSIV ONLINE // Andreea Esca a mărturisit că ar vrea să iasă la pensie din televiziune cam în 15 ani, atunci când i-a adresat o întrebare despre soarta celui mai popular mijloc de informare chiar lui Salim Ismail, co-fondator al Singularity University – comunitate globală de inovație.

Dialogul inediat a avut loc la iCEE.fest 2019: Upgrade 100, care se desfășoară la București, joi și vineri, și care a transformat capitala României într-un adevărat hub al Internetului – pentru o perioadă de două zile.

„Ce se întâmplă cu televiziunea pentru că aș vrea să ies la pensie din televiziune cam în 15 ani?”, a întrebat Andreea Esca.

Replica lui Salim Ismail a fost una fermă, dar destul de pesimistă pentru iubitorii de televiziune.

„Totul se cam transformă în Instagram TV și se va face trecerea”, a răspuns co-fondatorul renumitului centru internațional, care se ocupă cu prevenirea provocărilor aduse de inovație.

Persoanele prezente la iCEE.fest 2019: Upgrade 100 s-au bucurat de apoi de un schimb de replici între Andreea Esca și Salim Ismail, care a continuat în aceeași notă informală. Chiar și așa, subiectele discuției au fost mai mult decât actuale:

A.E.: „Spui că democrațiile nu mai funcționează, nici căsniciile nu mai funcționează. Ce mai merge?”

S.I.: „Sunt foarte optimist. Dacă dezvoltăm tehnologiile, oamenii pot face cu ele lucruri bune sau nu – e o alegere. Dar raportul e de 8.000 la 1. Pe eBay, acesta e raportul între lucurile pozitive și cele negative. Tehnologia este ceva pozitiv”.

A.E.: „Ai spus că nici căsniciile nu mai funcționează. Ce ar trebui să facem?”

S.I.: „Ar trebui ca în cazul căsătoriilor să existe un contract pentru o perioadă determinată. Dacă te căsătorești și spui că trebuie să fie pentru totdeauna, lucrurile nu mai funcționează în lumea în care trăim, unde totul se transformă cu rapiditate”.

A.E.: „Ce ar trebui să facă România ca să folosească eficient tehnologiile?”

S.I.: „Sunt foarte optimis, cu privire la țările ca România. Toate țările mari au probleme foarte mari acum. Acum e un foarte mare avantaj să fii o țară mai mică pentru că înseamnă că te adaptezi mai ușor”.

Nu în ultimul rând, co-fondatorul Singularity University a subliniat importanța jurnalismului de investigație.

„Dacă nu ai jurnalism de investigație în forma lui pură, nu ai libertate. Asta este o provocae din punct de vedere al businessului”, a spus Salim Ismail.

Ultima oră
00:49 - Asztalos Csaba (CNCD), despre minoritățile sexuale: Sunt concetățeni care suferă, nu sunt tratați în demnitatea lor umană. Prejudecățile sunt exploatate / Subiectul, parte din așa-zisul război hibrid-mediatic promovat de Rusia (VIDEO)
23:43 - Restanțierii la energie electrică și gaze vor putea fi debranșați. Guvernul a abrogat prin OUG prevederea care interzicea deconectarea rău-platnicilor pe perioada stării de alertă
23:37 - Incendiu de vegetație în Corbeanca. Flăcările s-au răspândit rapid din cauza vântului
22:48 - Grecia, în lupta cu flăcările. Incendiile de vegetație pun în pericol orașele de la periferia Atenei: Este dramatic! Tuturor ne este frică (VIDEO)
22:48 - Irineu Darău, candidatul-surpriză la șefia USR-PLUS: Sunt foarte multe probleme interne. Ceva trebuie să se schimbe în conducerea partidului. Abia aștept dezbaterile cu cei doi contracandidați (VIDEO)
22:24 - Situație dramatică în Grecia. Românii plecați în vacanță au primit avertizarea RO-Alert, din cauza incendiilor puternice de vegetație. O autostrada este închisă
22:10 - Sfârșitul unei ere | Ce performanțe a reușit Leo Messi la FC Barcelona: Lista trofeelor câștigate
22:04 - Cod roșu de vijelii și ploi torențiale, valabil în România. Rafalele vor depăși 100 km/h
21:56 - Acoperișul unui bloc din Lupeni, smuls de vântul puternic și aruncat peste mașini. Două autoturisme au fost avariate (FOTO)
21:45 - E oficial: Aventura lui Leo Messi la Barcelona s-a terminat. Anunțul clubului