Anunțul pe care Mark Zuckerberg nu voia să-l audă. Donald Trump începe ofensiva contra Facebook

Anunțul pe care Mark Zuckerberg nu voia să-l audă. Donald Trump începe ofensiva contra Facebook
Donald Trump / Foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA

Donald Trump nu a renunțat la ideea de a gestiona propria rețea socială, după ce a fost cenzurat de Facebook, Twitter și Youtube, în urma alegerilor prezindențiale. Astfel, noua companie a oficialului de la Casa Albă tocmai a atras o finanțare de 1 miliard de dolari de la un grup de investitori despre care încă nu sunt cunoscute foarte multe informații, informează BusinessInsider.

Noua companie a lui Donald Trump va fi listată în curând la bursa de pe Wall Street. De asemenea, va urma lansarea aplicației TRUTH Social, peste câteva săptămâni.

Digital World Acquisition Corp, firma de achiziţii care va înregistra la bursă Trump Media & Technology Group Corp prin listarea acesteia la New York, a declarat că va oferi până la 293 de milioane de dolari parteneriatului cu afacerea media a fostului președinte SUA. Astfel, totalul fondurilor atrase va ajunge la aproximativ 1,25 miliarde de dolari.

Investiții masive pentru compania lui Donald Trump

În prezent, compania lui Trump este evaluată la aproape 4 miliarde de dolari, în urma acțiunilor Digital World, încheiate săptămâna trecută.

Până acum, susținătorii lui Donald Trump și simpatizanți ai Partidului Republican și-au exprimat dorința de a investi în noua companie a fostului președinte SUA.

În luna octombrie, Donald Trump a anunțat cu mult entuziasm lansarea rețelei sale sociale.

„Toată lumea mă întreabă de ce nu ţine cineva piept giganţilor tehnologici. Ei bine, vom face asta curând”, a declarat Donald Trump.

Între timp, Trump se află în procese cu marii jucători din social media.