Aplicația WhatsApp lansează opțiuni noi pentru funcția „Last Seen”. De ce este esențială

Aplicația WhatsApp lansează opțiuni noi pentru funcția „Last Seen”. De ce este esențială
Aplicația WhatsApp lansează opțiuni noi pentru funcția „Last Seen”. De ce este esențială. Sursa Foto: Hepta/ Zuma Press / Rafael Henrique

După lansarea reacțiilor emoji, WhatsApp, deținut de Meta, adaugă opțiunea de a ține secret starea „Last Seen”, care te ascunde de anumite contacte.

Odată cu cea mai recentă versiune beta a aplicației sale iOS, WhatsApp a adăugat o opțiune care permite utilizatorilor să limiteze vizibilitatea pentru anumite persoane, potrivit WABetaInfo.

Control asupra statutului „Last Seen”

Funcţia „Last Seen” indică timpul exact în urma căruia s-a verificat ultima dată aplicația și este o modalitate de a afla dacă un contact ar putea să vadă mesajul chiar dacă are dezactivat funcția. Miliardele de utilizatori WhatsApp vor avea mai mult control asupra statutului „Last Seen”, care va putea fi dezactivat pentru anumite persoane.

„Last Seen” (văzut ultima oară) arată contactelor când a folosit ultima oară aplicația utilizatorul și este considerată de mulți o funcție ce le încalcă intimitatea.

Utilizatorii pot dezactiva complet funcția, dar până acum nu a existat posibilitatea de a împiedica doar anumite persoane să vadă aceste informații. Totuși, WhatsApp iOS, versiunea beta 22.9.0.70, adaugă o nouă opțiune „Contactele mele, cu excepția …” în secțiunea „Last seen” a setărilor de confidențialitate ale aplicației.

WhatsApp implementează, de asemenea, controale de confidențialitate mai specifice atât pentru fotografiile de profil, cât și pentru secțiuni. Totodată, utilizatorii platformei vor avea parte de o nouă funcție care face comunicarea pe grupuri să fie mai ușoară.

Funcția care „va eficientiza comunicarea între grupurile conectate”

Meta transmite că vine în întâmpinarea nevoilor utilizatorilor prin lansarea Communities, o funcție care „va eficientiza comunicarea între grupurile conectate”. Instrumentul le va permite acestora să reunească mai multe grupuri separate cu o structură care funcționează pentru ei.

Astfel, utilizatorii vor putea primi mesaje trimise către întreaga rețea de grup și vor putea gestiona cu ușurință grupuri mai mici care fac parte dintr-o anumită comunitate.

Lansarea noii funcții le va permite administratorilor să aibă la dispoziție și alte instrumente, mai ales posibilitatea de a decide ce grupuri se pot alătura comunității, dar și a de a trimite mesaje membrilor tuturor grupurilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe