Aplicația WhatsApp nu va funcționa pe câteva versiuni mai vechi de iOS

Aplicația WhatsApp nu va funcționa pe câteva versiuni mai vechi de iOS
Foto: Pixabay

Printr-un articol postat pe site-ul de suport, WhatsApp informează că, în câteva luni, va renunța la suportul pentru două dintre versiunile mai vechi ale sistemului de operare folosit de iPhone.

WhatsApp nu va mai funcţiona, din 24 octombrie, pe iOS 10 şi iOS 11, versiuni lansate în 2016 şi 2017. Afectaţi vor fi cei care deţin un iPhone 5 / iPhone 5c sau versiuni mai vechi. Se presupune că sunt puțini utilizatori ai acestui model de telefon, pentru că iPhone 5 are deja nouă ani de la lansare.

De ce s-a luat această decizie

La fel pe site-ul de suport s-a precizat și motivul  pentru care a fost urmată această decizie. Ea este legată direct de numărul de utilizatori. Dacă un anumit sistem de operare ajunge să aibă foarte puțini utilizatori, compania decide că nu se merită oferirea suportului pentru aceasta.

Se ține cont și de securitate. Versiunile vechi nu pot primi update-uri de securitate, iar această fisură în securitate poate fi utilizată pentru a ataca tilizatorii WhatsApp.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
20:03 - Theodor Paleologu: Putin era chitit să atace Ucraina indiferent ce concesii i se făceau. El vrea să șteargă Ucraina de pe hartă, considerând-o o invenție antirusă / Zelenski e un comunicator fabulos (VIDEO)
19:52 - Nicolae Ciucă: SUA, cel mai apropiat aliat militar al nostru / Anul trecut, comerțul bilateral a atins un nou maxim istoric / Avem încredere că procesul de aderare la OCDE va fi accelerat (VIDEO)
19:37 - Borșul este amenințat de război, spune Unesco și-l pune pe lista de urgență alături de subiecte cum ar fi protecția jurnaliștilor
19:29 - Nicolae Ciucă: Cel mai bun mod de a răspunde la agresiunea Rusiei, să acționăm împreună ca o singură comunitate euroatlantică de valori și idealuri. România, un susținător ferm al unității transatlantice (VIDEO)
19:24 - Wizz Air și Ryan Air, în vizorul ANPC după sute de sesizări privind serviciile oferite
19:07 - Ministrul finlandez de externe: Arhitectura europeană de securitate a fost spartă. Există un nou tip de zid de fier între Rusia și restul. „Desigur” că un război în Europa dincolo de Ucraina este o posibilitate
18:57 - Theodor Paleologu: PNL merge în zid / Problema lui Ciucă legată de plagiat nu face bine Armatei / Când Ciolacu va ajunge premier, se va vedea mai bine șubrezenia pregătirii lui (VIDEO)
18:46 - Cercetătorii au dezvoltat un algoritm care poate prezice în ce zone vor avea loc crime. Acesta are o precizie de 90%
18:36 - Noutățile Netflix din luna iulie. Stranger Things sezonul 4 partea a doua este cel mai așteptat
18:35 - NATO, în discuții pentru construirea unei baze navale în Albania, spune premierul Edi Rama