Cum poți vedea ce aplicații au acces la contul tău de Facebook

Cum poți vedea ce aplicații au acces la contul tău de Facebook

Scandalul dintre Cambridge Analytica și Facebook ia amploare. Totul a pornit după dezvăluirile presei internaționale potrivit cărora compania Cambridge Analytica s-a folosit de anumite date obținute cu ajutorul unei aplicații de Facebook pentru a arăta utilizatorilor reclame făcute special pentru ei.

Practic, în funcție de articolele și paginile la care un utilizator dădea Like, Cambridge Analytica știa ce reclame să-i arate ca să-l convingă de un anumit lucru, explică Cristian Florea pe site-ul său.

În acest context, Florea arată care sunt aplicațiile care au acces la contul de Facebook, dar și poate fi blocat accesul prietenilor virtuali la datele personale, atunci când folosesc aplicații care le cer acest acces.

1. Cum poți verifica ce aplicații au acces la contul tău de Facebook

Loghează-te pe Facebook de pe laptop, apasă pe săgeata din colțul din dreapta sus, apoi pe Settings. În pagina nou apărută, apasă pe Apps, în meniul din stânga. Găsești apoi o listă cu toate aplicațiile cărora le-ai oferit acces la datele tale de pe Facebook.

Foto: Cristian Florea

2. Cum poți bloca furnizarea datelor tale către aplicațiile folosite de prietenii tăi de pe Facebook

Fiind în meniul de Apps, o să vezi în partea de jos a paginii, sub lista cu aplicațiile care au acces la contul tău, un box numitApps Others Use. Dacă apeși pe Edit, vei vedea ce informații le-ai dat aplicațiilor pe care le folosesc prietenii tăi de pe Facebook.

Foto: Cristian Florea

Tags: