Apple a lansat iOS 14.5. Noua setare apără utilizatorul, dar supără advertiserii

Apple a lansat iOS 14.5. Noua setare apără utilizatorul, dar supără advertiserii
Foto: playtech.ro

Apple a lansat iOS 14.5. Sistemul a primit un update în protejarea intimităţii, în care utilizatorul trebuie să-şi dea acordul înainte de a fi urmărit, provocând astfel nemulţumirea companiilor din advertising.

iOS 14.5 şi corespondentul său de iPad au fost lansate luni seară şi pot fi, de atunci, instalate pe device-urile mobile dezvoltate de Apple. Deşi este doar un update intermediar, acesta aduce câteva noutăţi notabile.

Care sunt noutăţile Apple iOS 14.5?

Noul sistem aduce App Tracking Transparency. În cadrul acestui nou sistem de protejare a intimităţii, utilizatorul va primi o notificare ce-l va întreba dacă permite aplicaţiilor să-l urmărească în afara propriilor servicii.

De asemenea, deblocarea iPhone-urilor se poate face acum cu ajutorul Apple Watch, pentru situaţiile în care FaceID nu poate realiza identificarea utilizatorului din cauza măştii.

Alte opţiuni disponibile la Apple iOS 14.5:

  • Siri are acum mai multe voci şi poate să sune pe Face Time.
  • suport pentru noile dispozitive de localizare a obiectelor, AirTags
  • au fost implementate şi noi emoticoane

Tags:
Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)