Apple a lansat iOS 14.5. Noua setare apără utilizatorul, dar supără advertiserii

Apple a lansat iOS 14.5. Noua setare apără utilizatorul, dar supără advertiserii
Foto: playtech.ro

Apple a lansat iOS 14.5. Sistemul a primit un update în protejarea intimităţii, în care utilizatorul trebuie să-şi dea acordul înainte de a fi urmărit, provocând astfel nemulţumirea companiilor din advertising.

iOS 14.5 şi corespondentul său de iPad au fost lansate luni seară şi pot fi, de atunci, instalate pe device-urile mobile dezvoltate de Apple. Deşi este doar un update intermediar, acesta aduce câteva noutăţi notabile.

Care sunt noutăţile Apple iOS 14.5?

Noul sistem aduce App Tracking Transparency. În cadrul acestui nou sistem de protejare a intimităţii, utilizatorul va primi o notificare ce-l va întreba dacă permite aplicaţiilor să-l urmărească în afara propriilor servicii.

De asemenea, deblocarea iPhone-urilor se poate face acum cu ajutorul Apple Watch, pentru situaţiile în care FaceID nu poate realiza identificarea utilizatorului din cauza măştii.

Alte opţiuni disponibile la Apple iOS 14.5:

  • Siri are acum mai multe voci şi poate să sune pe Face Time.
  • suport pentru noile dispozitive de localizare a obiectelor, AirTags
  • au fost implementate şi noi emoticoane

Tags:
Ultima oră
12:40 - DSP: În București, incidența cazurilor de COVID-19 a ajuns la 4,95 la mia de locuitori
12:39 - Ludovic Orban reclamă o „lovitură de partid”: Florin Cîțu nu înțelege că fie nu va mai fi prim-ministru, fie va rămâne numai din mila PSD. A devenit persona non grata pentru un număr uriaș de cetățeni (VIDEO)
12:33 - IGPR: Polițiștii au peste 3.100 de dispozitive pentru verificarea certificatelor COVID. Alte 8.000 urmează să sosească
12:29 - Florin Cîțu: Dacă cei de la CCR ne dau dreptate, atunci președinții celor două Camere trebuie să plece acasă (VIDEO)
12:22 - Ludovic Orban: Dacă astăzi mi-aș fi depus demisia la Camera Deputaților, cel mai probabil funcția ar fi ajuns la PSD. Nu vreau să fac niciun cadou PSD / Demisia mea nu e la dispoziția premierului pe perioadă nelimitată (VIDEO)
12:19 - Florin Cîțu: Parteneriatul între PNL și președintele Klaus Iohannis, mai puternic ca niciodată. Nu există niciun parteneriat pe persoană fizică (VIDEO)
12:13 - Basistul și fondatorul trupei Status Quo a murit. Alan Lancaster avea 72 de ani
12:01 - Florin Cîțu: Vom vedea în BEX care este cea mai bună soluție pentru PNL în ceea ce privește șefia Camerei Deputaților. Demisia este o decizie unilaterală
11:55 - Municipiul Ploiești, în scenariul roșu. Rata de infectare din oraș a trecut de pragul de 3
11:53 - Nepoata părintelui Arsenie Boca are 90 de ani și a trecut peste un atac cerebral și o formă severă de COVID-19. Zoe Dăian este convinsă că unchiul său o veghează (VIDEO)