Asus ZenBook Duo este laptopul pe care ar trebui să-l aleagă toți dependenții de multitasking

Asus ZenBook Duo este laptopul pe care ar trebui să-l aleagă toți dependenții de multitasking

Asus și-a optimizat software-ul pentru a profita din plin de al doilea ecran de laptop.

Acum doi ani ASUS Zenbook Pro Duo a văzut lumina zilei. Era o adevărată minune tehnologică, dar cu un preț pe care poate mulți l-au considerat prohibitiv. Cei de la ASUS au decis însă să persevereze în ideea laptopurilor cu dublu ecran și au ajuns să găsească o versiune mai accesibilă cu care să cucerească iubitorii de multitasking.

Dacă sunteți unul dintre cei cărora le place să facă Tetris cu ferestrele și aplicațiile de dragul unei productivități mai mari, s-ar putea să fiți interesat să continuați să citiți, pentru că asta dorește Asus să faceți cu cel mai recent ZenBook Duo.

Așa cum am spus, aceasta nu este prima dată când Asus lansează un laptop cu ecran dublu. A început cu ZenBook Pro Duo, un laptop high-end la un preț ceva mai ridicat, care a făcut ca pariurile pe acel al doilea ecran să nu fie accesibile oricui. Dar asta nu se întâmplă și cu ZenBook Duo 14, care a reușit să mențină esența predecesorului său și să aducă unele îmbunătățiri metodei.

În exterior, nu s-a schimbat mare lucru. Găsim același șasiu din metal și aluminiu, touchpad-ul este în continuare deplasat spre dreapta pentru a menține designul compact al computerului, iar ecranul său Full HD este o versiune redusă (14 inci) față de cea pe care o avea ZenBook Pro Duo. Desigur, acum al doilea ecran se ridică ușor când deschidem computerul. Acest lucru face ca lizibilitatea acestui al doilea ecran să fie mult mai bună și decalajul dintre cele două ecrane este redus. Apropo, ajută și la eficientizarea răcirii computerului, astfel încât Asus a reușit să împuște doi iepuri deodată.

Dar să vorbim despre acel al doilea ecran. Practic acel ecran de 12,6 inchi pe care îl vedeți în partea de jos, care a fost numit ScreenPad Plus, funcționează ca și cum ar fi un al doilea monitor la dispoziția dumneavoastră. Și trebuie recunoscut că, cu excepția unor cazuri aparte, își face treaba perfect. Pe ScreenPad Plus puteți plasa programele și meniurile dorite. Unii ar putea prefera să folosească cel de-al doilea ecran pentru conversațiile pe Slack cu colegii sau fluxurile de social media. Dar poate că vreți să aveți o foaie de calcul deschisă, aplicația de e-mail sau pur și simplu ați dori să vedeți un videoclip YouTube în timp ce faceți alte sarcini. Depinde de fiecare ce utilizare vrea să-i dea acelui al doilea ecran.

Asus a șlefuit foarte mult toate software-urile de pe ZenBook Duo pentru a face configurarea celui de-al doilea ecran confortabilă și intuitivă. Puteți trimite aplicații de la un ecran la altul cu un singur click, puteți salva programele preferate și distribuția lor, astfel încât să se deschidă pe toate odată și chiar oglindiți ecranul telefonului dvs. pe ScreenPad Plus.

Pe lângă toate acestea, Asus s-a gândit și la toți cei care urmează să folosească Asus ZenBook Duo pentru sarcini mai „creative” și a creat un nou instrument special dedicat suitei Adobe, care permite amplasarea unei serii de dispozitive pe ScreenPad Plus. Meniuri și comenzi rapide complet personalizabile care pot fi utilizate în programe precum Photoshop, Lightroom sau Premiere. Poate că poate fi deosebit de util în fluxul dvs. de lucru să aveți unele instrumente care sunt utilizate în mod regulat (clone stamp, layers, etc.) mult mai accesibile. Și, deoarece ambele panouri sunt complet tactile, puteți face ajustările dorite direct pe ecran cu degetul sau stylus-ul care vine cu notebook-ul.

Este important să contextualizăm ce fel de lucruri se pot face cu acest ASUS ZENBOOK Duo. Cea mai simplă versiune a computerului respectiv are 16 GB RAM, 1 SSD de 1 TB, o placă grafică Nvidia MX450 dedicată și un procesor Intel Core i7 de generația a 11-a excelent. Cu aceste specificații nu vei avea nicio problemă cu sarcinile de bază de automatizare de la birou pe care le poți găsi pe un laptop sau cu altele ceva mai grele precum editarea foto. Editare video și post – producție? Va depinde de complexitatea proiectelor tale, dar se poate face fără probleme.

Deși ZenBook Duo este grozav pentru multitasking, are și o multitudine de porturi și strălucește și în alte domenii precum bateria – capabilă să reziste aproximativ 11 ore cu cele două ecrane și mai mult de 15 fără ScreenPad Plus activ – dar, de asemenea, presupune și unele mici concesii. Cea mai relevantă dintre toate este că, pentru a menține acel format compact, tastatura se simte puțin… înfundată.

Ultima oră
23:47 - Turiștii români aflați în vacanțe exotice în estul Africii, în afara primejdiei provocate de varianta Omicron: „Mai mult cred că se îngrijorează cei de acasă” (VIDEO)
23:18 - Ana-Maria Popescu, pentru a cincea oară cea mai bună spadasină a lumii, un record absolut: „Sunt dovada vie că visele devin realitate atunci când crezi și muncești pentru ele” (VIDEO)
22:58 - Dr. Mihai Craiu: Ce este mai greu abia vine. Vaccinarea modestă va aduce repede un nou val, cu multe decese prevenibile
22:39 - Joe Biden, informat despre situația provocată de varianta Omicron. Anthony Fauci nu exclude posibilitatea să fie deja prezentă în SUA: „E aproape invariabil să se răspândească în cele din urmă peste tot”
22:19 - O persoană accidentată la săniuș în Gorj a fost transportată la spital. Salvamont România: Prezenta un traumatism toracic / Vă îndemnăm la prudență în practicarea sporturilor montane
22:09 - Netflix, anchetată în Rusia pentru că ar fi difuzat conținut cu tematică LGBT în rândul minorilor. Compania americană riscă și o suspendare temporară
21:41 - MAE: Ambasada României la Pretoria gestionează situația a 36 de cetățeni români ale căror curse aeriene au fost anulate în contextul variantei sud-africane
21:27 - Gabriela Firea: Solicit primarului general să anuleze de îndată taxa de intrare în Târgul de Crăciun din București. Și familiile cu venituri mici au dreptul să viziteze un târg de Crăciun! (VIDEO)
21:09 - Nicolae Ciucă: Scopul întâlnirii cu Nicușor Dan, să mă asigur că bucureștenii nu vor fi lipsiți de energie termică și apă caldă în această iarnă, dar și să mă informez despre problemele Primăriei Generale
20:46 - Varianta Omicron, detectată și în Germania și Italia. Patru țări europene au depistat până acum cazuri de infectare cu tulpina sud-africană