Modul unic în care NASA sărbătoreşte Halloween-ul. Arată exoplanete cu nori din sticlă sau care au supravieţuit coliziunii cu propria stea (FOTO, VIDEO)

Sursă foto: NASA

Cu ocazia Halloween-ului, NASA a prezentat mai multe exoplanete şi stele care au parte de condiţii extreme, în unele cazuri chiar de scenarii SF.

Astfel, într-unul dintre cazuri, NASA prezintă o planetă ai cărei nori sunt făcuţi din sticlă, iar vânturile pot atinge viteze de până la doi kilometri pe secundă.

Foto: Planeta cu nori de sticlă (sursă: NASA)

Planeta „Kepler-70b” este un caz extrem de rar în astronomie, după ce a supravieţuit unei coliziuni cu propria stea. De fapt, planeta a intrat în stea cu mai mult de jumătate din propriul corp, lucru care a pârjolit acea suprafaţă şi a încins-o până la temperatura de 6.800 de grade Celsius. Din cauza căldurii extreme, planeta se evaporăgradual.

Foto: Cea mai fierbinte planetă (sursă: NASA)

Un alt exemplu îl constituite o planetă care, din cauza gravitaţiei extrem de puternice a propriei stele, a fost alungită. Pentru că în aproximativ 10 milioane de ani să fie înghiţită de propria stea.

Foto: Planeta turtită (sursă: NASA)

Planeta „TrEs-2b” este considerată cea mai întunecată plenta descoperită până acum. Şi nu pentru că nu ar orbita o stea, ci din cauza compoziţiei atomosferei. Practic, în niciun loc de pe planetă nu se vede niciun pic de lumină. În plus, aerul are o temperatură la fel de ridicată precum a lavei.

Foto: Cea mai întunecată planetă (sursă: NASA)

Nu în ultimul rând, NASA prezintă şi un sistem solar în centrul căruia se afla un pulsar, ale cărui radiaţii sunt atât de puternice, încât distruge gradual toate planetele din jur. Un pulsar fiind, tehnic vorbind, rămăşiţa unei stele.

NASA a conceput și un tur virtual, care poate fi găsit AICI.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
19:59 - Incident la vizita Papei Francisc în Grecia: Un preot ortodox l-a făcut “eretic” (VIDEO)
19:40 - Consiliul Național al Elevilor: Condamnăm lipsa de viziune asupra unui posibil val 5 COVID. E esențial ca Ministerul Educației și cel al Sănătății să ia măsuri care să limiteze riscul de infectare din școli
19:14 - Grav accident la ieșire din Timișoara. Un om a murit și doi au fost răniți (VIDEO)
18:54 - Sorin Grindeanu: Am aflat o chestiune de Cartea Recordurilor – de 13 ani se lucrează la centura de la Tecuci. Zici că e centura Parisului (VIDEO)
18:35 - Doar 8.103 persoane au fost vaccinate anti-COVID-19 cu prima doză, în ultima zi. Datele complete
18:09 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 5 – 11 decembrie. Săgetătorii să fie foarte atenți ce vorbesc, cu cine vorbesc și ce promisiuni fac (VIDEO)
17:41 - Sorin Grindeanu: Eliminarea taxei de pod la Cernavodă-Feteşti, pe agenda Parlamentului săptămâna viitoare. Dacă am renunța la taxă, ne-am duce în jos cu 30 de milioane de euro în bugetul CNAIR
17:14 - Vaslui: Un tânăr care suferă de depresie şi-a tăiat gâtul cu drujba. El a fost dus cu elicopterul SMURD la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi, unde a fost operat
16:48 - Sorin Grindeanu: În România nu avem cotă unică, asta e o prostie / S-a convenit ca la anul să avem o discuție așezată, dacă merită să umblăm la sistemul fiscal
16:26 - Tânără cu dizabilităţi dintr-un centru din Vâlcea, cu fractură la un picior netratată de jumătate de an şi cu malnutriţie severă / Parchetul a deschis dosar penal