Canon lansează PowerShot SX160 IS și SX500 IS – ”cel mai mic aparat foto din lume cu zoom optic 30x”

Canon a dezvăluit, miercuri, două noi aparate foto compacte și puternice superzoom – PowerShot SX500 IS și PowerShot SX160 IS. SX500 IS este, potrivit Canon, cel mai mic aparat foto din lume cu zoom optic 30x. PowerShot SX160 IS dispune de un zoom optic 16x într-un corp compact.

Ambele camere foto au ecran LCD de 7,5 cm, senzor de 16 megapixeli, procesor de imagine Canon DIGIC 4 și filmează la calitate HD cu sunet stereo. De asemenea, dispun de stabilizator optic de imagine cu tehnologie Intelligent IS plus funcție Smart Auto care detectează scenariul de fotografiere și reglează automat setările la modul cel mai potrivit pentru poză. Cu ajutorul Filtrelor Creative, utilizatorii pot adăuga pe loc efecte imaginilor statice, dar şi clipurilor video.

Ambele noi modele din gama PowerShot beneficiază de un sistem optic evoluat, care simplifică modul de capturare chiar și atunci când distanța până la subiectul dorit este mare.

PowerShot SX500 IS este destinat utilizatorilor care caută soluții complexe în ambalaje compacte. Dispune de un obiectiv superangular nou-dezvoltat de 24mm, capabil de  zoom optic 30x.

PowerShot SX160 IS este un superzoom dotat cu un obiectiv versatil, creat special pentru acest model. Obiectivul are un format superangular de 28mm și zoom optic 16 x.

Pentru apropierea și mai mult a subiectului, tehnologia Canon ZoomPlus extinde digital raza de acțiune a obiectivelor pentru amândouă modelele, cu zoom care poate ajunge la 60x pentru PowerShot SX500 IS și până la 32x pentru PowerShot SX160 IS.  În cazul modelului PowerShot SX500 IS, Zoom Framing Assist este disponibil pentru susținerea fotografierii la zoom maxim și permite funcția zoom-out printr-o singură apăsare de buton, pentru ca fotograful să poată relocaliza subiectul și apoi să apropie din nou imaginea înainte de declanșarea pozei.

Funcţia Smart Auto alături de tehnologia Advanced Subject Detection, este prezentă la ambele camere foto și poate detecta și analiza până la 32 de scene diferite.

Este disponibil și modul Full Manual Control, care ajută utilizatorul să aleagă setările individuale ale camerei, inclusiv diafragma şi viteza obturatorului.

Funcţia Creative Filters transformă instantaneu imaginile şi filmele prin intermediul celor şase efecte disponibile. Sunt prezente și efectele fish-eye sau Toy Camera.

PowerShot SX500 IS – specificaţii:

Camera ultra-zoom 30x cu obiectiv superangular de 24mm
16 Megapixeli
Intelligent IS
Ecran LCD de 7,5 cm
Mod Smart Auto cu detecţie a 32 scene
Înregistrare HD (720p) cu HDMI
Zoom Framing Assist
Creative Filters
Funcţie Full Manual
Funcţie Face Detection

PowerShot SX160 IS – specificaţii:

Zoom optic 16x, obiectiv superangular Canon de 28mm
16 Megapixeli
Intelligent IS
Ecran LCD de 7,5 cm; Funcţia Hints & Tips
Mod Smart Auto cu detecţie a 32 scene
Înregistrare HD cu HDMI
Creative Filters
Funcţie Full Manual
Filmare iFrame
Baterii AA