Cele mai bune telefoane pentru jocuri în 2021

Cele mai bune telefoane pentru jocuri în 2021

Smartphone-urile au înlocuit aproape în totalitate consolele portabile pentru jocuri și acest lucru s-a întâmplat pe bună dreptate. Cele mai multe au ecrane excelente și capacitate mare de stocare, în timp ce App Store și Google Play Store oferă o gamă largă de jocuri, care e și în continuă creștere. Dar nu toate smartphone-urile sunt adecvate pentru experiențe de joc complete. Există mai multe aspecte de luat în considerare, dincolo de puterea procesorului – deși acesta este cu siguranță un factor important.

Telefoane precum Nubia Red Magic 5G, Asus ROG Phone 3, Black Shark 2 și Razer Phone 2, au fost construite special pentru jocuri, ceea ce înseamnă că se deosebesc prin aspecte precum o rată de reîmprospătare ridicată, declanșatoare tactile, sisteme de răcire și multe altele.

Dar nu toate jocurile necesită un telefon special conceput și care vine la pachet cu o investiție semnificativă. Există multe telefoane non-gaming care au numeroase puncte forte pe lângă scopul de entertainment. Alegerea unui astfel de telefon depinde în același timp de ce fel de jocuri ești interesat. Dacă te concentrezi în principal pe obținerea de rotiri gratuite atunci când joci ruleta, să arunci zarurile într-un joc de table sau să potrivești culorile în Zuma Deluxe, sunt destule telefoane mobile concepute în acest sens. Cu multe caracteristici de top și ecrane uimitoare, iPhone 12 Pro și Samsung Galaxy S20 funcționează impecabil.

Nubia Red Magic 5G a fost creat pe principiul că e nevoie de mai multă magie pentru jocuri și de mai puțină pentru alte întrebuințări ale unui telefon. Acesta a fost lansat în martie anul trecut, are o greutate de 218g, operând cu Android 10. Dimensiunea ecranului este satisfăcătoare, de 6.65 inch, iar rezoluția e de 1080×2340. Motivele de top pentru a-l achiziționa sunt display-ul de 144Hz, care este de fapt o noutate în lumea telefoanelor inteligente, iar butoanele laterale sunt ușor și comod de folosit. Motivele pentru care acest telefon ar putea fi evitat sunt rezoluția și frecvența apariției erorilor de software.

Black Shark 3 este cel mai bun telefon de gaming lansat de Xiaomi, deși nu prea reușește să depășească telefoanele de gaming contemporane ale altor brand-uri. Telefonul este mare, îndrăzneț în design și are lumini LED, iar din punct de vedere al caracteristicilor integrate, acestea sunt tot ceea ce ți-ai dori de la un telefon pentru jocuri. Camera este, de asemenea, surprinzător de eficientă, mai ales în condiții de lumină slabă. Motivul pentru care acest telefon nu este în topul listei preferințelor este rata de reîmprospătare de 90Hz, care este mai mică decât a altor telefoane.

Razer Phone 2 are funcții specifice jocurilor, care le depășesc pe cele destinate task-urilor de zi cu zi. Primul telefon Razer a fost un prim efort solid pentru a integra această marcă specifică gaming-ului pe un telefon inteligent, dar a avut câteva neajunsuri care îl clasează în urma celei de-a doua versiuni. În exterior, Razer Phone 2 nu s-a schimbat mult față de predecesorul său, deși a fost actualizat cu procesorul Snapdragon 845 și îmbunătățit cu o carcasă de sticlă mult mai adecvată decât metalul, pentru încărcarea wireless. De asemenea, s-a adăugat un element special pentru a răci dispozitivul în timp ce joci. În concluzie, cei 8GB RAM, difuzorul deosebit, ecranul cu o rată de reîmprospătare de 12Hz și bateria de 4000mAh, precum și setările convenabile pentru ajustarea duratei de viață și a performanței bateriei, fac din acest telefon o alegere excelentă pentru jocuri.

iPhone 12 Pro este cel mai bun de până acum din grupul Apple. Afișajul său de 6.1inch arată fantastic și are dimensiunea potrivită pentru a profita la maximum de experiența de joc. Susținut de un procesor puternic și de mult spațiu de stocare, nu vei fi dezamăgit de cât de repede rulează jocurile.

Pasionații de jocuri au avut mereu așteptări mari de la tehnologie, și-au dorit dispozitive care să le ofere o experiență de joc all inclusive. Cele mai bune caracteristici, periferice și zero distrageri pentru a se asigura că vor fi pe primul loc în runda jucată. Piața smartphone-urilor a răspuns provocării, lansând telefoane care de care mai performante.