China a lansat un atac multiplu împotriva companiilor de tehnologie

China a lansat un atac multiplu împotriva companiilor de tehnologie
Foto simbol: Pixabay

China a lansat vineri un atac multiplu împotriva companiilor de tehnologie, avertizând că va limita listările în SUA, relatează Reuters. Astfel, au fost luate măsuri de înăsprire a reglementărilor privind utilizarea algoritmilor.

Beijingul a atacat ceea ce a descris drept cultura ”haotică” a fanilor celebrităţilor, impunând noi restricţii asupra conţinutului care era deja controlat strict.

Măsurile afectează și libertatea de mișcare a unor giganți tehnologici precum Alibaba Group și Tencent Holdings, ceea ce a dus la scăderea acțiunilor chineze în China și în străinătate.

Beijingul a trecut acum la impunerea de reguli precum interdicţia listării în străinătate a companiilor care ar putea implica un posibil risc de securitate, a declarat o persoană apropiată situaţiei, potrivit profit.ro.

Regulile vor puneaccentul pe responsabilitatea legală a subscriitorilor listărilor din străinătate şi vor cere o raportare mai amănunţită a structurii acţionarilor, pentru structurile de entităţi cu interese variabile.

În privința serviciilor cloud, autoritățile din Tianjin cer companiilor controlate de municipalitate să transfere datele din sistemele cloud ale unor operatori privați precum Alibaba și Tencent într-un sistem de stat, până în septembrie 2022, potrivit sursei citate.

Ultima oră
11:28 - MAE: Românii nu vor mai putea să intre în Marea Britanie cu buletinul din octombrie 2021
11:12 - Klaus Iohannis, la congresul PNL: Sub scuza confruntării democratice firești nu se pot ascunde anumite derapaje și atacuri la persoană, precum cele la care am asistat / Menținerea unității partidului e esențială
11:01 - Raluca Turcan: Mă interesează ca votul să fie corect, iar PNL să livreze rezultate bune. Trebuie să iasă un premier întărit din acest congres (VIDEO)
10:49 - Surse: Mai mulți liberali din echipa lui Ludovic Orban ar fi început să rupă perdelele care ar fi secretizat votul la congres
10:30 - CONGRES PNL | Florin Cîțu, despre cei care protestează: „Și AUR, și USR, și PSD sunt în Opoziție, asta face Opoziția” (VIDEO)
10:28 - Ludovic Orban: Am convingerea că voi câștiga. Se alege între cel care a provocat criza guvernamentală și omul care vine cu soluția (VIDEO)
10:19 - Emil Boc: Liberalii au de ales între un președinte de partid cu un anumit bagaj și un premier cu anumite perspective / Nu am discutat despre reîmpărțirea portofoliilor, important e ca USR PLUS să revină la masa negocierilor (VIDEO)
10:04 - Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi nu mai face față numărului mare de pacienți. Număr record de internări
09:38 - Ludovic Orban: Preşedintele Klaus Iohannis este binevenit la Congresul PNL. Am încredere că vor fi respectate toate procedurile de vot
09:16 - Gina Pistol a vorbit, cu lacrimi în ochi, despre divorţul care a marcat-o