Pe fondul presiunilor, Huawei suspendă dezvoltarea, producția și livrarea de laptopuri

Pe fondul presiunilor, Huawei suspendă dezvoltarea, producția și livrarea de laptopuri
Sursă foto: hepta.ro

Compania chineză Huawei a suspendat producția și livrarea de laptopuri, precum șidezvoltareade noi notebook-uri, relatează Libertatea, care citează presa taiwaneză.

Anunţul gigantului chinez vine într-un context în care are parte de tot mai multe restricţii pe partea de operare şi de producţie, venite în principal din direcția companiilor Occidentale.

De exemplu, Huawei nu mai poate produce smartphone-uri nici cu sistemul de operare Android, nici cu cel al companiei Microsoft, şi nici cu cipuri Intel, Qualcomm sau Broadcom. Altfel spus, are restricţii atât pe partea de software, cât şi pe cea de hardware. În plus, a fost exclusă de lalicitaţiile pentru construirea reţelelor 5G ale mai multor ţări.

Cu toate acestea, impactul la nivelul vânzărilor Huaweicel mai probabil că nu va fi foarte mare datorităfaptului că, oricum, gigantul chinez nu era un mare producător de calculare – lansându-sepe piaţa în urmă cu doar câțiva ani.

Cei mai mari producători de laptopuri din lume sunt compania chineză Lenovo, cele americane HP, Dell și Apple, precum și taiwanezii de la Acer și Asus.

ScandalulHuaweia început în 2018, atunci când Statele Unite a publicat mai multe rapoarte din care rezultă faptul că gigantul chinez ar întreprinde acțiuni de spionaj în favoarea Guvernului de la Beijing.Huaweia negat, însă, orice acuzaţie de acest gen. Cu toate acestea, mai multe ţări au limitat deja accesul companiei chineze la reţelele lor de telefonie mobilă.

Potrivit legislaţiei chineze, companiile de tehnologie sunt obligate să coopereze cu regimul comunist de la Beijing pe partea de securitate.

Tags:
Ultima oră
07:54 - Accident grav, în Hunedoara: două autocisterne s-au ciocnit
07:44 - Raluca Turcan: Salariul minim ar putea creşte cu 8-12%, înainte de sfârşitul anului
01:23 - Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU de la New York: România crede cu tărie că valorile democratice și o ordine internațională bazată pe reguli sunt fundamentale pentru un viitor mai sigur și mai bun (VIDEO)
00:00 - Ministrul Mediului a discutat cu Tiberiu Boșutar, activistul bătut crunt într-o pădure din Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur. Tanczos Barna: Sper să se facă lumină cât mai repede în acest caz
23:54 - Alertă la Călimănești. Trei persoane au ajuns de urgență la spital, după ce o mașină a căzut pe acostamentul căii ferate
23:38 - Octavian Berceanu: Nu am avut nicio discuție cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis, deși mi-aș fi dorit / Baronii locali s-au obișnuit de 20 de ani să dicteze și am găsit o presiune enormă, dar am reușit să stopez presiunile politice
23:36 - USR PLUS, videoclip cu declarațiile premierului Florin Cîțu privind campania de vaccinare și valul 4: „Din minciună în minciună, campania de vaccinare a eșuat în România”
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)