Companiile crypto anunţă concedieri masive în crypto winter

Companiile crypto anunţă concedieri masive în crypto winter
Sursa Foto: Freepik

Companiile crypto anunţă concedieri masive în crypto winter. De exemplu, compania Coinbase va concedia peste 1.000 de angajaţi, și anume 18% din total. Companiile  Crypto.com, Gemini și  BlockFi sunt cele care concediază sute de angajati.

Conform CoinDesk, compania Coinbase Global,  va concedia circa 1.100 de angajaţi, ca parte a unui plan de scădere a costurilor care a fost transmis în această  săptămână.

Companiile crypto anunţă concedieri masive

Compania Coinbase Global operează una dintre cele mai mari platforme de tranzacţionare pentru criptomonede din lume.  Aceasta a anunţat  în luna mai că va opri ritmul angajărilor, iar apoi a semnalat că nu va mai face angajări deloc, compania fiind  listată la bursa din New York.

În ceea ce privește acest plan, el reprezintă o reducere cu 18% a forţei de muncă, acest lucru sugerează  că  până la sfârșitul trimestrului vor mai rămâne sub 5.000 de angajaţi în firmă.

Coinbase consideră că va cheltui aproximativ peste 40 de milioane de euro pentru cheltuielile de restructurare.

„Se pare că intrăm într-o recesiune după mai bine de 10 ani de boom economic”, a precizat Brian Armstrong, CEO-ul Coinbase, într-un mesaj transmis angajaţilor, în care acesta vorbește despre o aşa-numită „crypto winter”.

CEO-ul a specificat că firma „a crescut prea rapid” pe fondul  unui val de creştere a pieţei crypto, în contextul în care la începutul  anului 2021 avea doar 1.250 de angajaţi.

Astfel că, acţiunile Coinbase au scăzut anul aceste cu aproximativ cu 80%. Totodată, scăderea preţurilor activelor digitale   a avut un impact negativ și asupra volumelor de tranzacţionare ale platformei, conform Mediafax.

 Alte concedieri în companii crypto

Nu doar compania Coinbase a făcut concedieri în acest sens. Pe lista de companii  crypto care concediază zeci sau sute de oameni acum că piaţa este în scădere, se află și platforma BlockFi.

Aceasta a anunțat că va concedia  20% dintre angajaţi, pe când  platforma Crypto.com va renunța la 400 de persoane. De asemenea, gemenii Winklevoss  vor renunța la  10% din forţa de muncă a companiei Gemini, pe când platforma de exchange Rain din Orientul Mijlociu va concedia câteva zeci de angajați.

Urmăriți B1TV.ro și pe