Cum arata noile Apple Watch Series 6 și Apple Watch SE. Diferențele dintre ele și care este prețul lor

Cum arata noile Apple Watch Series 6 și Apple Watch SE. Diferențele dintre ele și care este prețul lor
Sursa Foto: Twitter

Apple a lansat, marți, noile smartwatch-uriApple Watch Series 6 șiApple Watch SE, modelul care vine la un preț mai accesibil. Un dintre cele mai importante funcții de pe aceaste dispozitive este că, cu ajutorul unui senzor, în doar 15 secunde, ceasul poate detecta nivelului de oxigen scăzutdin sânge, care pot să fie un indiciu de infectarea cu COVID-19.

Cum arata noile lansate de Apple,Series 6 șiWatch SE

Modelele noi de ceasuri inteligentepăstrează același design alApple Watch Seria 4 și continuate de Seria 5, dar funcțiile noi sunt legate devarietate de senzori cu care sunt dotate cele două modele, precum monitorizarea oxigenului din sânge și monitorizarea somnului.

Afișajul este de până la2,5 ori mai luminos decât la modelul din seria 5, astfel încât este mai ușor de citit când se află pebraț, în aer liber saupe birou.

Ceasurile Series 6 vor fi disponibile în următorele culori: gri, argintiu, auriu, albastru sau roșu izbitor. Modelul din oțel inoxidabil este disponibil fie în grafit, aur galben sau argint. Modelul Edition de top este disponibil în titan natural sau negru.

Apple a anunțatcă modelele din aluminiu sunt fabricate din aluminiu 100% reciclat, la fel ca noile modele MacBook Pro. În plus, Apple anunță o nouă curea denumită „Solo Loop”, realizată dintr-o singură bucată de silicon, fără catarame sau ajustări, disponibilăîntr-o gamă de stiluri și șapte culori diferite. Există, de asemenea, o cureaîmpletită, realizată din sfoară, disponibilă în cinci culori.

Ca parte a eforturilor sale de reducere a deșeurilor, Apple nu va include un adaptor de alimentare USB în cutia cu ceasul Seria 6, ci doar cablul de încărcare.

Diferențele dintre cele două noi smartwatch-uri Apple

La prima vedere, Apple Watch SE împarte multe dintre elemente de design cu modelul Series 6, inclusiv dimensiunile carcasei și afișajul, însă există anumite diferențe.

Performanța

Series 6 vine cu noul procesor S6, care îl face cu până la20 % mai rapid fată de predecesorul său.Aceasta este dotat cu cipulintern A13 al Apple și aduce prima actualizare majoră a performanței Apple Watch de la Seria 4, dat fiind că modelul Seria 5 de anul trecut a folosit același procesor S4 (rebranduit peS5 cu funcții noi,precum o busolă și un nou controler de afișare). Apple spune că aceastaoferă performanță îmbunătățită, menținând în același timp durata de viață a bateriei de 18 ore. Seria 6 se poate reîncărca mai repede,trecând de la zero la maxim în aproximativ 1,5 ore.

ModelulSE rămâne dotat cu procesorul dual-core al versiunii anterioarenumit S5.

Culorile

Watch SE este disponibil doar în trei culori: argintiu, auriu și gri spațial.

Prețul

Apple Serie 6 pleacă de la un preţ de 399 de dolari, în timp ceWatch SE va costa 279 de dolari.

Funcțiile de monitorizare a sănătății

Funcția de detectarea nivelului de oxigen din sânge va fi disponibil doar pe modelul Apple Serie 6, în timp ce pe modeul SE rămâne doar cea de măsurare a pulsului.

Urmăriți B1TV.ro și pe