Cum să îți protejezi conturile din mediul online. Cele mai frecvente greşeli ale internauţilor

Cum să îți protejezi conturile din mediul online. Cele mai frecvente greşeli ale internauţilor
foto: Impero Software

Deși suntem în 2017, iar tehnologia este destul de avansată, o mare parte dintre internauți nu au învățat nici acum să își protejeze conturile în mediul online. Aceștia nu utilizează eficient opțiunile de securizare a conturilor, alegând parole nepotrivite, care ar putea avea consecință pierderea datelor personale.

Conform unui studiu realizat de Karpersky Lab, cele mai frecvente greșeli pe care le fac utilizatorii de internet sunt: folosesc aceeași parolă pentru mai multe conturi, astfel, riscul de a li se sparge mai multe conturi, crește. A doua greșeală este obișnuința de a folosi parole simple, ușor de ghicit și, pe lângă această greșeală, parolele sunt păstrate într-un loc nesigur, uneori la vedere, unde pot fi găsite de aproape oricine, informează Descoperă.ro.

Având în vedere cantitatea de informaţii confidenţiale pe care le păstrăm online, utilizatorii ar trebui să aibă mai multă grijă atunci când aleg parole cu care să se protejeze. Pare un lucru evident, dar mulţi nu îşi dau seama că fac greşeli elementare de administrare a parolelor. Aceste greşeli echivalează, practic, cu a lasa uşa deschisă pentru ca oricine să aibă acces la e-mail-urile tale, conturi bancare, fişiere personale şi altele”, spune Andrei Mochola, de la Kaspersky Lab.

Una din cinci persoane s-a confruntat cu o tentativă de spargere a conturilor, dar puține au setat parole eficiente. De exemplu, doar o treime dintre utilizatorii de Internet au parole diferite pentru fiecare cont online, în timp ce o persoană din zece foloseşte aceeaşi parolă pentru toate conturile online. În cazul în care o parolă ajunge pe mâinile cuiva rău intenţionat, aceşti utilizatori riscă să le fie sparte şi folosite toate conturile.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)