Cum schimbi viteza de redare a mesajelor vocale pe WhatsApp, în funcție de cât de lent sau de rapid se aud

Cum schimbi viteza de redare a mesajelor vocale pe WhatsApp, în funcție de cât de lent sau de rapid se aud
Foto: Pixabay

Mereu pe fugă, trimițând mesaje din trafic, de la volan, tot mai mulți utilizatori ai aplicației WhatsApp optează pentru mesajele vocale. Nu mulți însă cunosc și faptul că pot regla singuri viteza de redare a unui mesaj audio, fie el primit sau trimis, notează playtech.ro.

Populară în rândul utilizatorilor și chiar aleasă în locul aplicațiilor similare de la Facebook, Instagram sau Mail, WhatsApp are o multitudine de funcții, toate în avantajul celor care o folosesc. Una dintre acestea, mai puțin cunoscută, este reprezentată de modificarea vitezei de redare a unui conținut audio pentru a te ajuta să câștigi timp.

Cum schimbi viteza de redare a unui mesaj vocal pe WhatsApp

Foarte mulți utilizatori de WhatsApp au renunțat în a mai trimite mesaje lungi și plictisitoare, pe care le-au înlcouit cu mesaje vocale, mult mai accesibil de receptat. Însă, chiar și așa, unele sunt foarte lungi, de ordinul câtorva minute, așa că este bine să știi că le poți regla astfel încât să fie redate mai rapid, în funcție de preferință.

Există și situații inverse, când primești mesaje pe care abia le înțelegi, căci de partea cealaltă a telefonului se află un prieten grăbit. Nu îți face griji, și în cazul acesta există opțiune să setezi mesajul vocal să fie rulat cu o viteză mai mică, pentru a putea recepta întocmai ce ți s-a transmis.

(Al teilea truc, minutul 2:07)

Cum modifici viteza mesajului audio pe WhatsApp

În mod normal, fiecare mesaj vocal este redat implicit la viteza 1X, viteză la care el a fost înregistrat. Din păcate, dacă odată te-ai grăbit și ai schimbat viteza la 1,5X sau 2X, acea valoare va deveni implicită pentru toate mesajele tale audio, mai scrie sursa citată.

Chiar și așa, greșeala poate fi remediată. Viteza de redare a unui mesaj, indiferent dacă l-ai primit sau l-ai trimis, indiferent dacă ești utilizator de iPhone sau Android, poate fi schimbată printr-o singură apăsare.

Pentru a schimba viteza de redare a unui mesaj audio vei observa că odată ce ai intrat în conversație și dai click pe butonul Play, în partea dreaptă a respectivului mesaj vocal îți vor apărea valorile 0,5X, 1X, 1,5X sau 2X. Tu apeși, în funcție de cât de repede sau de încet să ruleze, pe varianta cea mai bună, care să te facă să înțelegi mesajul, dar nici să nu pierzi timp prea mult ascultând poveștile prietenilor.

Apăsând pe respectiva valoare nu faci altceva decât să ajustezi viteza de redare, având însă grijă că odată selectată acea valoare va deveni implicită pentru toate mesajele tale audio.

Urmăriți B1TV.ro și pe