Descoperire revoluţionară care poate să prevină furtul de identitate

Descoperire revoluţionară care poate să prevină furtul de identitate

Charlette N’Guessan a revoluţionat un sistem de verficare digitală care folosește inteligența artificială și recunoașterea facială pentru a verifica identitatea africanilor de la distanță, în timp real, a scris CNN.

Tânăra a câştigat la doar 26 de ani premiul pentru inovaţie al Academiei Regale de inginerie din Africa în valoare de 25.000 de lire sterline, fiind prima femeie care câştigă acest premiu.

Sistemul cu rol inovator şi revoluţionar verifică identitate utilizatorilor în timp real, folosindu-se de camera foto sau de camera web. Acesta funcționează prin compararea automată a fotografiei făcute pe loc unei persoane cu poza din bulentin aacesteia, a spus Charlette N’Guessan.

Pentru îmbunătăţirea securităţii cibernetice, persoanelor care depun cerere să aibă acces la această aplicaţie le este solicitată activarea camerei foto pentru a se asigura că persoana respective este reală, a precizat tânăra.

Stoparea furtului de identitate

“Suntem capabili să surprindem fața persoanei în direct și să potrivim imaginea, prin sistem digital, cu cea de pe actul de identitate al acesteia”, a mai spus Charlette, potrivit CNN.

“BACE API” poate fi integrată în alte aplicaţii şi sisteme deja existente pentru verificarea identității și se adresează în principal instituțiilor financiare.