Descoperire revoluţionară care poate să prevină furtul de identitate

Descoperire revoluţionară care poate să prevină furtul de identitate

Charlette N’Guessan a revoluţionat un sistem de verficare digitală care folosește inteligența artificială și recunoașterea facială pentru a verifica identitatea africanilor de la distanță, în timp real, a scris CNN.

Tânăra a câştigat la doar 26 de ani premiul pentru inovaţie al Academiei Regale de inginerie din Africa în valoare de 25.000 de lire sterline, fiind prima femeie care câştigă acest premiu.

Sistemul cu rol inovator şi revoluţionar verifică identitate utilizatorilor în timp real, folosindu-se de camera foto sau de camera web. Acesta funcționează prin compararea automată a fotografiei făcute pe loc unei persoane cu poza din bulentin aacesteia, a spus Charlette N’Guessan.

Pentru îmbunătăţirea securităţii cibernetice, persoanelor care depun cerere să aibă acces la această aplicaţie le este solicitată activarea camerei foto pentru a se asigura că persoana respective este reală, a precizat tânăra.

Stoparea furtului de identitate

“Suntem capabili să surprindem fața persoanei în direct și să potrivim imaginea, prin sistem digital, cu cea de pe actul de identitate al acesteia”, a mai spus Charlette, potrivit CNN.

“BACE API” poate fi integrată în alte aplicaţii şi sisteme deja existente pentru verificarea identității și se adresează în principal instituțiilor financiare.

Ultima oră
21:25 - Daniel Coriu: Am ajuns la o situație dramatică prin nevaccinare, dar și din cauza unor medici iresponsabili care au transmis mesaje greșite / Am propus încă din iulie la Ministerul Sănătății certificatul verde pentru medici (VIDEO)
21:03 - Președintele Colegiului Medicilor: OMS trimite o delegație în România să înțeleagă ce se întâmplă. Nu mai putem face față cazurilor noi și avem un număr enorm de decese evitabile
20:40 - Guvernul Dacian Cioloș și-a stabilit componența. Cum arată lista de miniștri cu care va merge USR în Parlament
20:36 - Dezastru în sudul Indiei din cauza inundațiilor: Zeci de persoane au murit sau sunt date dispărute, iar viiturile și alunecările de teren au devastat comunitățile din regiune (VIDEO)
20:06 - O scriitoare spaniolă de succes era de fapt… trei bărbați. Aceștia au ieșit din anonimat după ce au câștigat un premiu literar de un milion de euro
19:37 - 41.566 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care 22.629 cu prima doză. România ar putea trece luni de 6 milioane de persoane vaccinate cu măcar o doză
19:20 - Ea este concurenta căreia Carla`s Dreams i-a promis 100.000 de euro!
18:31 - Octavian Berceanu: Garda de Mediu, o instituție normală în contextul politic românesc, în care angajaților le era frică să vorbească. Controalele direcționate politic, cea mai mare presiune pe care o aveau (VIDEO)
18:07 - Alfred Simonis (PSD): Este exclus să votăm guvernul Cioloș, la ce nume au apărut
17:44 - Dacian Cioloș: Cred că și pentru PSD putem fi o soluție pentru a depăși lunile următoare / Nu știu care au fost motivele reale pentru care m-a desemnat Klaus Iohannis