Deșertul Nevada: Startup-ul Hyperloop One a testat o tehnologie care ar putea duce la crearea trenurilor supesonice (VIDEO)

Deșertul Nevada: Startup-ul Hyperloop One a testat o tehnologie care ar putea duce la crearea trenurilor supesonice (VIDEO)

Startup-ul Hyperloop One a făcut un prim test public al unei tehnologii care ar putea duce la crearea unor trenuri supersonice, informează Reuters.

Testul a avut loc în deșertul Nevada, unde o sanie de dimensiunea unui automobil a rulat propulsată de electromagneți cu 160 km/h pe o șină specială. Într-o secundă, sania a ajuns la viteza de 160 km/h și s-a oprit într-o barieră formată din saci de nisip, neavând încă frânele definitivate.

Deșertul Nevada: Startup-ul Hyperloop One a testat o tehnologie care ar putea duce la crearea trenurilor supesonice

#DIRECT_ONE_434toq#

Reprezentanții companiei estimează că până în anul 2019 va fi pusă la punct tehnologia care va permite transporul de marfa la super-viteza, iar în 2021 tehnologia va fi gata pentru transportul de persoane.

Cel care a prezentat acest proiect este antreprenorul american Elon Musk, fondatorul Tesla Motors. Potrivit aecstui proiect, pasagerii se pot deplasa în capsule metalice care circula cu viteze foarte mari prin niște tuburi din oțel în care presiunea este redusă.

Dacă va fi implementat, anual 7,4 milioane de persoane ar putea folosi acest sistem de transport, putând parcurge distanța de 600 de kilometri dintre San Francisco și Los Angeles, în mai puțin de o oră.

Investițiile necesare ar fi de 6 miliarde dolari, proiectul putând fi realizat în zece ani.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:03 - Vasile Dîncu: În Europa, la nivelul întregii echipe NATO, există un deficit în ceea ce privește înzestrarea militară / Ne îngrijorează prezența Rusiei pe Insula Șerpilor
00:03 - Marea Britanie oferă vaccinul împotriva variolei pe măsură ce cazurile de variola maimuței se răspândesc rapid în țările europene
23:47 - Cristian Diaconescu: Trebuie să mai existe pe verticala de decizie la Moscova persoane cu care să se poată dialoga. S-a creat mentalul că totul se închide la Putin, dar e o autocrație cu un establishment politic uriaș (VIDEO)
23:29 - Liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre performanțele economiei României la nivel european: „Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile”
23:28 - Ministerul de Externe ucrainean despre ignoranța Kremlinului: „Rusia a ales război, nu negocieri”
23:10 - Româncele și-au aflat adversarele din primul tur de la Roland Garros. Pe cine vor înfrunta Simona Halep și celelalte „tricolore” de pe tabloul principal de la Paris
23:02 - Fiona Hill, fosta consilieră a președintelui Trump: „Putin va găsi o modalitate de a-și îndeplini în continuare obiectivele din război/ El trăiește într-o bulă”
22:50 - Adela Popescu a dezvăluit care a fost cel mai stânjenitor moment din viața ei: „Mi-a făcut bine ca am rezistat cu brio”
22:42 - Momente controversate și la finala Cupei. Suporterii lui Sepsi Sfântu Gheorghe s-au întors cu spatele la intonarea imnului României, iar apoi au scandat „Ungaria, Ungaria” (FOTO)
22:25 - Sepsi Sfântu Gheorghe a câștigat în premieră Cupa României. Victorie la pas în finala cu FC Voluntari