Directorul general al Vodafone, Nick Read, a demisionat, investitorii l-au presat

Directorul general al Vodafone, Nick Read, a demisionat, investitorii l-au presat
Magazin fizic Vodafone / Sursa foto: website Vodafone Romania

După mai bine de un an de presiuni intense din partea unor investitori pentru a accelera transformarea portofoliului internațional al Vodafone, directorul general al operatorului, Nick Read, a demisionat și va preda frâiele actualului director financiar, Margherita Della Valle, la sfârșitul acestui an, până când se va găsi un înlocuitor permanent.

Nick Read, CEO al Vodafone, va părăsi operatorul la sfârșitul anului 2022

Vodafone discută și programează de câțiva ani o reorganizare a activelor sale, identificând țările (Italia, Portugalia, Spania, Marea Britanie) din care a dorit să iasă sau în care ar dori să se dezvolte prin tranzacții de fuziuni și achiziții și decupând resurse care ar putea fi vândute pentru a strânge capital.

Planurile de fuziuni și achiziții nu au mers atât de bine, cel puțin în ochii unor investitori care au cerut o acțiune mai rapidă.

În octombrie, prețul acțiunilor Vodafone a coborât sub 100 de pence la Bursa de Valori din Londra pentru prima dată în aproximativ 25 de ani, iar în prezent se situează la 91,50, în scădere cu aproximativ 21% în acest an calendaristic.

Vestea plecării lui Read a dat inițial un impuls acțiunilor, dar acum acestea se tranzacționează în stagnare.

Vestea pare să fi fost oarecum neașteptată, întrucât consiliul de administrație al Vodafone spune că abia acum inițiază un proces pentru a găsi un nou director general al grupului.

Între timp, Della Valle va prelua funcția de CEO interimar la 1 ianuarie 2023, continuând totodată să își îndeplinească atribuțiile de director financiar.

Sarcina ei este de a „accelera executarea strategiei companiei pentru a îmbunătăți performanța operațională și a oferi valoare acționarilor”, potrivit anunțului de luni, privind plecarea lui Read.

Urmăriți B1TV.ro și pe