Domeniul de Internet Google Argentina, cumpărat de un bărbat cu 3 dolari

Domeniul de Internet Google Argentina, cumpărat de un bărbat cu 3 dolari
foto: Pixabay

Domeniul Google Argentina, Google.com.ar, a fost cumpărat de un tânăr, web designer local, cu doar 3 dolari. Operațiunea a fost normală și complet legală. Bărbatul a acționat într-un interval de două ore în care site-ul a avut pobleme tehnice și a căzut. Ulterior, compania a redobândit controlul asupra site-ului.

Site-ul Google Argentina, cumpărat cu 3 dolari

Nicolas Kurona, în vâstă de 30 de ani, lucra la website-ul unui client, când a început să primească mesaje pe WhatsApp că site-ul local Google a căzut.

„Am introdus adresa www.google.com.ar în browser și nu mergea. Am crezut că se întâmplă ceva ciudat”, a spus tânărul, potrivit BBC.

El a accesat apoi Centrul de informații al rețelei din Argentina (NIC), organizația care administrează domeniile naționale de internet .ar, a căutat Google și a văzut că domeniul google.com.ar e disponibil. Nicolas a urmat apoi pașii necesari și a primit pe e-mail o factură pentru achiziția sa. Astfel, tânărul a reușit să cumpere domeniul Google din Argentina cu 2,9 dolari.

Nicolas a scris apoi în browser adresa www.google.com.ar și a apăsat Enter. „Au apărut datele mele personale. Am înghețat uitându-mă la ecran. Nu-mi venea să cred ce se întâmplase”, a spus el.

„Nu mă gândeam că voi fi lăsat să-l cumpăr”, a mai adăugat tânărul.

Practic, toți oamenii care intrau atunci pe www.google.com.ar ajungeau pe site-ul lui.

„Vreau să fie clar că nu am avut intenții rele, doar am încercat să cumpăr domeniul și NIC mi-a permis asta”, a dat el asigurări.
Nicolas Kurona nu a avut probleme în urma acestui incident.

Reprezentanții Google Argentina au declarat, pentru BBC, că domeniul a fost achiziționat pentru puțin timp, căci compania a redobândit rapidcontrolul.

Urmăriți B1TV.ro și pe