Elon Musk spune că Twitter va oferi „amnistie” conturilor suspendate. Primul vizat este Donald Trump

Elon Musk spune că Twitter va oferi amnistie conturilor suspendate. Primul vizat este Donald Trump
Elon Musk spune că Twitter va oferi "amnistie" conturilor suspendate. Primul vizat este Donald Trump, sursă foto: captură YT

Elon Musk spune că Twitter va oferi o „amnistie generală” unor conturi suspendate începând de săptămâna viitoare.

Utilizatorii Twitter au decis ca aceste conturi să fie acceptate înapoi pe platforma de socializare

Decizia vine după ce miercuri a inițiat un sondaj în care întreba utilizatorii Twitter dacă conturile care „nu au încălcat legea sau nu s-au implicat în spam evident” ar trebui să fie lăsate înapoi pe platforma de socializare, anunță BBC.

Mai multe conturi, cum ar fi cel al fostului președinte american Donald Trump, au fost deja reintroduse de Musk.

Peste 3,1 milioane de utilizatori Twitter au răspuns la sondajul dlui Musk, iar 72,4% dintre aceștia au votat „Da”.

„Oamenii au vorbit. Amnistia începe de săptămâna viitoare”, a scris Musk ulterior pe Twitter, care are 118,7 milioane de urmăritori pe platformă.

El a folosit, de asemenea, o frază latină care se traduce prin „vocea poporului este vocea lui Dumnezeu”.

Musk nu a oferit detalii despre modul în care se va desfășura procesul de amnistie

Sâmbătă, el a reactivat contul lui Donald Trump, după ce a realizat un sondaj în care utilizatorii au susținut la limită această măsură.

Însă este posibil ca fostul președinte al SUA să nu se mai întoarcă pe platformă, deoarece a declarat că „nu văd niciun motiv pentru asta”. El a anunțat că intenționează să candideze din nou la președinția SUA în 2024.

Contul său de Twitter a fost suspendat în 2021 pe motiv că risca să incite la violență, după ce susținătorii lui Trump au luat cu asalt Capitoliul SUA.

Musk a reactivat, de asemenea, conturile de Twitter ale rapperului Ye (fost Kanye West) și influencerului Andrew Tate.

Cu toate acestea, multimiliardarul a declarat că teoreticianului conspiraționist Alex Jones nu i se va permite să revină pe Twitter.

Gazda Infowars, Jones a fost obligat să plătească daune de 1,44 miliarde de dolari după ce a afirmat în mod fals și repetat că împușcăturile din 2012 de la școala Sandy Hook din SUA, în care au fost uciși 20 de copii și șase adulți, au fost o farsă.

Musk a scris că propriul său copil a murit și că „nu are nicio milă” pentru oricine care „s-ar folosi de moartea unor copii pentru câștig, politică sau faimă”.

Musk a finalizat achiziția Twitter, în valoare de 44 de miliarde de dolari, la 28 octombrie, după luni de dispute.

De atunci a concediat jumătate din cei 7.500 de angajați ai firmei și se crede că alte sute de angajați au plecat, în urma unui e-mail în care se spunea că celor care au rămas li se vor cere ore lungi și muncă „asiduă”.

Urmăriți B1TV.ro și pe