Facebook a fost amendată în Marea Britanie cu peste 50 de milioane de lire. Ce reguli grave ar fi încălcat compania

Facebook a fost amendată în Marea Britanie cu peste 50 de milioane de lire. Ce reguli grave ar fi încălcat compania
Foto simbol: Pixabay

Organimul de supraveghere a competiției din Marea Britanie a declarat miercuri că a amendat gigantul rețelei sociale Facebook cu peste 50 de milioane de lire sterline pentru un eșec „deliberat” de a furniza informații legate de preluarea startului său de grafică animată Giphy.

Autoritatea pentru concurență și piețe a declarat că amenda în valoare totală de 50,5 milioane de lire sterline (69,5 milioane de dolari, 60 de milioane de euro) a fost impusă pentru „refuzul conștient de a raporta toate informațiile solicitate” privind achiziția anul trecut, scrie ndtv.com.

„Am avertizat Facebook că refuzul său de a ne furniza informații importante a constituit o încălcare a ordinului, dar, chiar și după ce și-a pierdut apelul în două instanțe separate, Facebook a continuat să nu-și respecte obligațiile legale”, a declarat Joel Bamford, senior director al fuziunilor la CMA ,  într-un comunicat.

„Aceasta ar trebui să servească drept avertisment pentru orice companie care consideră că este mai presus de lege”.

CMA a declarat că este prima dată când se constată că o companie a încălcat în mod conștient o astfel de comandă.

„Având în vedere multiplele avertismente pe care le-a dat Facebook, CMA consideră că nerespectarea de către Facebook a fost deliberată”.

Facebook a transmis într-un comunicat că neagă acuzațiile.

„Nu suntem de acord cu decizia nedreaptă a CMA de a pedepsi Facebook pentru o abordare de conformare.

„Vom examina decizia CMA și vom lua în considerare opțiunile noastre”, a adăugat aceasta.

Se întâmplă în timp ce Facebook se confruntă cu o furtună de critici, deoarece un denunțător a scurs studii interne care arată că compania știa că site-urile sale ar putea fi dăunătoare sănătății mintale a tinerilor.

Autoritățile americane s-au străduit să reglementeze platformele de socializare precum Facebook, pe fondul criticilor conform cărora giganții tehnologiei calcă viața privată și oferă un megafon pentru dezinformare periculoasă.

Autoritățile americane au declarat marți că Facebook a fost de acord să plătească până la 14 milioane de dolari pentru a soluționa un proces guvernamental, acuzând gigantul tehnologic că favorizează solicitanții de azil pentru mii de locuri de muncă bine plătite.

În Marea Britanie, CMA a adăugat miercuri că a amendat Facebook cu 500.000 de lire sterline pentru schimbarea ofițerului său șef de conformitate în două ocazii separate, fără a solicita mai întâi consimțământul.

Facebook a anunțat în mai 2020 achiziționarea Giphy pentru suma de 400 milioane dolari.

Ultima oră
23:18 - Ana-Maria Popescu, pentru a cincea oară cea mai bună spadasină a lumii, un record absolut: „Sunt dovada vie că visele devin realitate atunci când crezi și muncești pentru ele” (VIDEO)
22:58 - Dr. Mihai Craiu: Ce este mai greu abia vine. Vaccinarea modestă va aduce repede un nou val, cu multe decese prevenibile
22:39 - Joe Biden, informat despre situația provocată de varianta Omicron. Anthony Fauci nu exclude posibilitatea să fie deja prezentă în SUA: „E aproape invariabil să se răspândească în cele din urmă peste tot”
22:19 - O persoană accidentată la săniuș în Gorj a fost transportată la spital. Salvamont România: Prezenta un traumatism toracic / Vă îndemnăm la prudență în practicarea sporturilor montane
22:09 - Netflix, anchetată în Rusia pentru că ar fi difuzat conținut cu tematică LGBT în rândul minorilor. Compania americană riscă și o suspendare temporară
21:41 - MAE: Ambasada României la Pretoria gestionează situația a 36 de cetățeni români ale căror curse aeriene au fost anulate în contextul variantei sud-africane
21:27 - Gabriela Firea: Solicit primarului general să anuleze de îndată taxa de intrare în Târgul de Crăciun din București. Și familiile cu venituri mici au dreptul să viziteze un târg de Crăciun! (VIDEO)
21:09 - Nicolae Ciucă: Scopul întâlnirii cu Nicușor Dan, să mă asigur că bucureștenii nu vor fi lipsiți de energie termică și apă caldă în această iarnă, dar și să mă informez despre problemele Primăriei Generale
20:46 - Varianta Omicron, detectată și în Germania și Italia. Patru țări europene au depistat până acum cazuri de infectare cu tulpina sud-africană
20:33 - Mihaela Sandu, medalie de bronz la Campionatul European de Șah pe echipe. Rezultate excelente și pentru Bogdan Deac, care continuă să avanseze în clasamentul mondial