Nouă lovitură pentru Huawei! Facebook suspendă aplicațiile preinstalate pe telefoanele companiei

Nouă lovitură pentru Huawei! Facebook suspendă aplicațiile preinstalate pe telefoanele companiei
Foto: Hepta.ro

Facebook nu mai permite preinstalarea aplicațiilor sale pe telefoanele Huawei, decizia fiind o nouă lovitură pentru gigantul tehnic chinez, care încearcă să își mențină afacerea pe linia de plutire, în condițiile impunerii interdicției a SUA de a achiziționa american piese și software.

Clienţii care au deja telefoane Huawei vor putea să folosească în continuare aplicaţiile Facebook şi să primească actualizări, a declarat compania americană pentru reuters.com.

Pe de altă parte, noile telefoane Huawei nu vor mai avea preinstalate aplicaţiile Facebook, WhatsApp şi Instagram.

Vânzătorii de smartphone-uri încheie deseori acorduri pentru preinstalarea unor aplicaţii populare, cum ar fi Facebook. Aplicaţiile, inclusiv Twitter şi Booking.com, sunt la rândul lor preinstalate pe telefoanele Huawei, pe multe pieţe.

Twitter a refuzat să comenteze, iar Booking Holdings nu a răspuns solicitărilor de informaţii.

Decizia Facebook afectează perspectivele vânzărilor grupului Huawei Technologies, a cărui divizie de telefoane a devenit anul trecut cea mai mare sursă de venituri, susţinute de creşterea puternică din Europa şi Asia.

Interdicţia Facebook se aplică tuturor telefoanelor Huawei care nu au ieşit încă din fabrici, potrivit unei persoane apropiate situaţiei. Facebook a refuzat să comenteze când va intra în vigoare măsura.

Totodată, reprezentanţii Huawei au refuzat să comenteze acest subiect.

Reamintim că, în luna mai, Washingtonul a interzis companiilor americane să livreze tehnologie către Huawei, pe fondul acuzaţiilor de grupul chinez are legături prea strânse cu guvernul chinez, existând riscul de spionaj.