Facebook, în centrul unei nou SCANDAL! DOCUMENT INTERN: „Pot să MOARĂ oameni în atacuri teroriste, noi trebuie să creștem numărul de utilizatori”

Facebook, în centrul unei nou SCANDAL! DOCUMENT INTERN: Pot să MOARĂ oameni în atacuri teroriste, noi trebuie să creștem numărul de utilizatori

Facebook este în prim-planului unui scandal mondial monstru. După dezvăluirile privind practicile Cambridge Analytica, o notă internă a companiei, apărută în spațiul public, zguduie din temelii Facebook.

Buzzfeed a publicat o circulară a unui vicepreședinte care arăta că important este ca Facebook să crească, orice ar fi, chiar dacă asta înseamnă că rețeaua ar putea fi folosită de teroriști și ar putea să moară și oameni în urma unor atacuri plănuite online.

”Poate să se risipească o viață dacă cineva este expus la bullying. Poate cineva moare într-un atac terorist coordonat prin uneltele noastre. (…) Asta facem. Conectăm oamenii. Punct. De aceea, tot ce facem pentru a crește este justificat”, a scris Andrew “Boz” Bosworth, vicepreședinte Facebook, într-o circulară, datată în 2016.

Mark Zuckerberg s-a delimitat de afirmațiile angajatului său.

“Este un tip talentat, dar pus pe harță. Mulți din Facebook nu sunt de acord cu opiniile lui.

Facebook nu se ghideazăp după principiul ‘scopul scuză mijloacele’, iar misiunea rețelei este de a-I apropia pe oameni, nu doar de a-I conecta”,a spus Zuckerberg.

La rândul său, Bosworth, autorul documentului, a spus joi că nu era de acord cu cele scrise nici în momentul în care a redactat textul, versiunea lui de acum fiind că a vrut să aducă în prim-plan lucruri care trebuiau dezbătute intens.

Tags: