Facebook a închis peste 270 de pagini şi conturi administrate de o organizaţie rusă ce se implica în alegerile din Occident

Facebook a închis peste 270 de pagini şi conturi administrate de o organizaţie rusă ce se implica în alegerile din Occident

Mark Zuckerberg a anunţat închiderea de către Facebook a peste 270 de pagini şi conturi administrate de organizaţia rusă Internet Research Agency (IRA) pentru înlătura implicarea acestora în alegerile Occident.

„Astăzi am făcut un pas important pentru protejare integrității alegerilor din întreaga lume, prin închiderea a peste 270 de pagini și conturi administrate de o organizație rusă denumită Internet Research Agency (IRA). Majoritatea acțiunilor noastre împotriva IRA au fost făcute pentru a împiedica această organizație să intervină în alegeri”, scrie fondatorul Facebook pe contul personal.

Fondatorul Facebook a anunţat că această organizaţie pentru că a acţionat în mod repetat în încercarea de manipulare a persoanelor din Statele Unite, Europa şi Rusia.

„După anul 2016, am constatat că IRA a creat o rețea de sute de conturi false pentru a răspândi conținut impropriu și pentru a interveni în alegerile prezidențiale din SUA. Am început să investigăm activitatea organizației la nivel global și să eliminăm paginile și conturile afiliate”, scrie Zuckerberg.

Zuckerberg susţine că tehnicile reţelei pentru a împiedica interferarea în alegeri au fost îmbunătăţite fiind create instrumente mai avansate pentru a putea elimina astfel de conturi. Acesta a oferit ca exemplu faptul că au fost descoperite și eliminate 30.000 de conturi false în Franța și că aceste eforturi au îngreunat încercările statelor naționale de a interveni în alegerile din străinătate.

„Am descoperit că IRA folosește rețele complexe de conturi false pentru a înșela oamenii. Deși respectăm persoanele și guvernele care își împărtășesc opiniile politice pe Facebook, nu le permitem să creeze conturi false pentru a face acest lucru. Atunci când o organizație face acest lucru în mod repetat, ștergem toate paginile și conturile afiliate, inclusiv pe cele care ar putea să nu fie false”, precizează Mark Zuckerberg.

Cele peste 270 de pagini și conturi eliminate astăzi au fost șterse deoarece erau controlate de IRA și nu pe baza conținutului distribuit.

„Securitatea nu este o problemă pe care o vei rezolva vreodată pe deplin. Organizații precum IRA reprezintă adversari sofisticați care evoluează constant, însă vom continua să ne îmbunătățim tehnicile pentru a fi cu un pas înaintea lor – mai ales când vine vorba de protejarea integrității alegerilor”, a încheiat acesta.

În prezent, aproximativ 15.000 de persoane lucrează în domeniul securității și revizuirii conținutului de pe Facebook.

Ultima oră
19:05 - Aproape 20.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care 17.000 cu prima doză. Mai bine de 5,3 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:42 - Cristian Diaconescu: Nimeni astăzi în Europa nu crede că moștenirea Merkel va fi contrazisă de stânga sau de dreapta / Angela Merkel și Donald Tusk înțeleg mai bine România decât mulți alții de pe continent (VIDEO)
18:33 - Peste 10.000 de porci vor fi ucişi la o singură fermă din Hunedoara ca urmare a confirmării pestei porcine africane
18:07 - Certificatul verde, obligatoriu în Capitală de la miezul nopții. Autoritățile au introdus restricțiile de scenariu roșu (VIDEO)
17:54 - Restricții în al patrulea val al pandemiei: 417 de localități din România au rata de incidență mai mare de 3 cazuri la mia de locuitori
17:41 - Discursul lui Firicel din „Las Fierbinţi” (Pro TV), despre şansa ratată a băiatului său de a merge la facultate, a adus aminte de cazurile Simona Halep şi Emma Răducanu
17:17 - Ministerul Educației: Peste 17.000 de elevi vor face școală online din cauza intrării localităților în scenariul roșu
17:00 - Analiza COVID-19: Numărul pacienților internați la ATI s-a dublat în două săptămâni / 91,5% dintre decesele înregistrate între 13 și 19 septembrie au fost la persoane nevaccinate (DOCUMENT)
16:59 - COVID-19: Comuna Negrileşti din judeţul Bistriţa-Năsăud are o incidenţă a cazurilor de COVID-19 de 8,2 la mie
16:37 - Speriați că stânga ar putea câștiga alegerile de duminică, milionarii germani își mută averile în Elveția