Facebook întrerupe proiectul Facebook for Kids. Aplicația este destinată copiilor cu vârste cuprinse între 10 și 12 ani

Facebook întrerupe proiectul Facebook for Kids. Aplicația este destinată copiilor cu vârste cuprinse între 10 și 12 ani
Foto simbol: Pixabay

Facebook întrerupe proiectul pentru aplicaţia Instagram Kids, dedicată minorilor cu vârste de până la 13 ani. Cu toate acestea, șeful Instagram, Adam Mosseri, consideră că lansarea unei astfel de platforme este „un lucru potrivit de făcut”.

Facebook, care s-a confruntat cu critici din partea parlamentarilor și a utilizatorilor în ceea ce privește planul său de a dezvolta un Instagram pentru copii, a anunțat că întrerupe lucrarea la proiect, potrivit CNBC.

Facebook renunță să lanseze Instagram for Kids

Decizia de a suspenda Instagram Kids vine cu trei zile înaintea audierii cu tema „Protecting Kids Online: Facebook, Instagram, and Mental Health Harms” într-o comisie a Camerei Reprezentanţilor, la care Antigone Davis, director Facebook pe probleme de siguranţă, urmează să susţină o declaraţie.

Șeful Instagram, Adam Mosseri, a scris luni, într-un articol publicat pe blog, că probabil criticii Instagram Kids vor interpreta suspendarea dezvoltării aplicaţiei ca „o recunoaştere a faptului că proiectul este o idee proastă”, potrivit ziaruldeiasi.ro.

„Nu este cazul. Realitatea este că deja copiii sunt online şi credem că să dezvoltăm experienţe potrivite vârstei lor, concepute special pentru ei este mult mai bine pentru părinţi decât ce se întâmplă acum”.

Mosseri a mai scris că această pauza va oferi companiei timp să lucreze cu părinţi, experţi şi factori decizionali, „să demonstrăm valoarea şi importanţa acestui proiect pentru adolescenţii mai tineri aflaţi online azi”.

Publicul ţintă pentru Instagram Kids este reprezentat de copiii cu vârste cuprinse între 10 şi 12 ani, care vor avea nevoie de permisiunea părinţilor pentru a accesa platforma. Aplicaţia nu va afişa reclame şi va avea filtre pentru conţinut şi funcţii adecvate vârstei.

Instagram a declarant că va lucra, de asemenea, la extinderea controalelor parentale la conturile pentru adolescenți.

„Aceste noi caracteristici, pentru care părinții și adolescenții pot opta, le vor oferi părinților instrumentele necesare pentru a modela în mod semnificativ experiența adolescentului”, a spus șeful Instagram.

Tags: