Facebook Messenger și Instagram au căzut, joi. Utilizatorii, îngrijoraţi!

Facebook Messenger și Instagram au căzut, joi. Utilizatorii, îngrijoraţi!

Compania Facebook a avut probleme, joi după-amiază, cu două dintre cele mai populare aplicaţii ale sale: Facebook Messenger şi Instagram. Ambele au devenit nefuncţionale.

Problema a apărut în România în jurul prânzului și se manifestă și la momentul redactării acestei știri. Este afectată atât comunicarea pe messengerul Facebook, cât și pe cel Instagram, rețea de socializare deținută tot de Facebook.

Ce a anunţat compania Facebook?

Compania Facebook a anunţat că anumiţi utilizatori întâmpină probleme tehnice atunci când expediază mesaje pe serviciile sale Messenger şi Instagram şi pe platforma sa online dedicată companiilor, Workplace. „Lucrăm pentru ca lucrurile să revină la normal cât mai repede posibil”, a declarat un purtător de cuvânt al reţelei de socializare.

Facebook ar putea fi obligată să vândă WhatsApp şi Instagram

Un nou scandal cuprinde compania Facebook. Aceasta ar putea fi obligată să-şi vândă activele WhatsApp şi Instagram, după ce Comisia Federală pentru Comerţ (FTC) şi aproape toate statele din SUA au intentat proces reţelei de socializare, acuzând că tranzacţiile nu au fost legale.

Departamentul american al Justiţiei , alături de coaliţia de 46 de state americane, Washington D.C. şi Guam au intentat proces companiei pentru încălcarea normelor concurenţei, acuzând gigantul tehnologic că şi-a folosit puterea semnificativă pe piaţă pentru a-şi elimina rivalii.

„Pentru aproape un deceniu, Facebook şi-a folosit poziţia dominantă şi monopolul de putere a-şi distruge rivalii mai mici, a elimina concurenţa, toate pe socoteala utilizatorilor zilnici”, a precizat Letitia James, procuror general în New York, scrie Reuters.