Facebook reduce calitatea conţinutului video în Europa, pentru a evita o blocare a Internetului

Facebook reduce calitatea conţinutului video în Europa, pentru a evita o blocare a Internetului

Facebook anunță că va reduce calitatea streamingului video pe platforma sa şi pe Instagram în Europa, pentru a evita o blocare a Internetului, în contextul în care milioanede oameni lucrează de acasă, iar elevii participă la cursuri online, din cauza pandemiei de coronavirus.

Decizia vine la doar câteva zile după ce și Netflix, Youtube, Amazon și Disney au luat măsuri similare. (Detalii AICI)

Comisarul european pentru piaţa internă şi servicii, Thierry Breton, a îndemnat platformele de streaming să îşi elibereze benzile de transmisie online pentru a difuza informaţii care să vizeze sfaturi medicale şi măsuri de distanţare socială.

În urma unei discuţii între CEO-ulGoogle, CEO-ulYouTube şi comisarul europeanThierry Breton, ne-am angajat să mutăm temporar tot traficul în UE în definiţia standard, implicită”, a anunţat într-un comunicat un purtător de cuvânt alGoogle.

Oamenii vin peYouTube pentru a găsi ştiri care fac autoritate, conţinuturi în domeniul educaţiei şi pentru a stabili legături în vremuri incerte. În pofida faptului că nu am înregistrat vreun vârf de utilizare, am implementat măsuri privind ajustarea automată a sistemului nostru în vederea unei utilizări mai reduse a capacităţii reţelei”, a precizat purtătorul de cuvânt.

Tags: