Facebook, surpriză uriașă pentru utilizatori. Cum funcționează și ce presupune funcția pentru rugăciune online

Facebook, surpriză uriașă pentru utilizatori. Cum funcționează și ce presupune funcția pentru rugăciune online
Foto: Pixabay.com

Facebook vine cu o nouă funcție pentru utilizatorii. Internauții se vor putea participa la rugăciuni online, prin intermediul paginilor de grupuri.

Astfel, utilizatorii aplicației vor putea crea grupuri cu scop religios și de rugăciune. Pentru moment, instrumentul este disponibil doar în SUA.

În încercarea de a-și mări și mai mult baza de utilizatori, Facebook a introdus și funcția de rugăciune. Astfel, se urmărește atragerea persoanelor din comunitățile religioase, informează Reuters.

Facebook introduce funcția pentru rugăciune online

Încă din 2017, Mark Zuckerberg a adus în discuție importanța comunităților religioase pe Facebook, ca o modalitate de a conecta aplicația cu și mai multă lume.

Zuckerberg a demarat, ulterior, o echipă care să de ocupe de parteneriatele religioase și de grupurile de enoriași.

Astfel, odată cu perioada pandemiei, s-a decis și introducerea funcției pentru rugăciune, fiind considerată necesară, în contextul în care oamenii au petrecut foarte mult timp în casă, iar slujbele cu un număr mare de participanți au fost restricționate în mai multe state, în vederea combaterii răspândirii SARS-CoV-2.

Totodată, în viitor se urmărește și ca liderii religioși să își țină ceremoniile online, pe Facebook, cu ajutorul instrumentelor de realitate virtuală și realitate augmentată.

Cum funcționează funcția pentru rugăciune online

În SUA, funcția de rugăciune online este deja testată. Oamenii s-au înscris în grupurile dedicate comunităților religioase, iar enoriașii primesc inclusiv notificări care să le reamintească să participe și a doua zi la rugăciune.

Postările din grupurile de rugăciune vor fi folosite și pentru a putea afișa reclame personalizate. Un purtător de cuvânt al companie a afirmat că informațiile conținute în postări vor fi folosite și pentru a afișa reclame personalizate utilizatorilor, în funcție de preferințe.

Ultima oră
21:53 - Noua conducere a PNL a fost aleasă oficial. Cine sunt liberalii din Biroul Executiv al formațiunii (VIDEO)
21:34 - Noi probleme la alegerile din USR PLUS: „Cică deja am votat… lucru neadevărat. De ce apare că am votat cu Barna când aseară nu s-a încărcat pagina?”
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”
20:51 - Proiecțiile sugerează un rezultat strâns la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
20:25 - Comuniștii au câștigat alegerile locale din Graz. Surpriză în orașul austriac care avea același primar de aproape două decenii
19:54 - Alegeri federale Germania, rezultate exit-poll: Social-democrații sunt pe prima poziție, cu un avans fragil față de CDU
19:49 - Cristian Diaconescu: Angela Merkel iese cu capul sus. A fost o susținătoare a atenției pentru Europa de Est, iar pe noi, românii, în anumite momente ne-a ajutat efectiv (VIDEO)
19:12 - Rareș Bogdan, reales în funcția de prim-vicepreședinte al PNL. Ceilalți trei prim-vicepreședinți propuși de echipa Cîțu nu au avut contracandidat
19:09 - Daniel Fenechiu: Florin Cîțu a spus că prioritatea este refacerea coaliției / Nu cred că se pune problema unei „epurări” în PNL. Personal cred că ar trebui analizată conduita manifestată sâmbătă la adresa lui Klaus Iohannis (VIDEO)