Scandalul Facebook. Datele a 87 de milioane de utilizatori au ajuns la Cambridge Analytica

Scandalul Facebook. Datele a 87 de milioane de utilizatori au ajuns la Cambridge Analytica

Facebook estimează că datele a până la 87 de milioane de utilizatori au fost transferate în mod incorect la firma de consultanţă politică Cambridge Analytica. Dintre aceștia, circa 1 milion sunt din Marea Britanie, informează BBC. Dezvăluirea a fost făcută chiar de directorul pentru tehnologice al Facebook, Mike Schroepfer.

Asta deși, anterior, informatorul Christopher Wylie estimase că datele a 50 de milioane de persoane au fost folosite de Cambridge Analytica, firmă care a lucrat pentru campania electorală a lui Donald Trump, dar și în campania pro-Brexit.

În legătură cu acest scandal, co-fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, va fi audiat pe 11 aprilie de o comisie a Congresului american.

Ultima oră
22:56 - Garda Forestieră Suceava susține că nu a identificat nereguli sau tăieri ilegale de arbori pe fondul forestier unde au fost agresați un activist și doi jurnaliști
22:47 - EXCLUSIV // City Insurance intră în faliment. Ce se întâmplă cu șoferii care au polițe de asigurare RCA
22:30 - Anda Adam s-a logodit: „Inelul e în seif, că e prea scump”. Cine e bărbatul care a cerut-o în căsătorie
22:11 - Valeriu Gheorghiță, convins că redeschiderea școlilor va duce la creșterea numărului de cazuri COVID în rândul copiilor: Proporțional, vor fi mai mulți și la ATI (VIDEO)
21:46 - Ce părere are Gică Hagi despre nunta Simonei Halep și a lui Toni Iuruc
21:45 - Valeriu Gheorghiță: La 15 octombrie am putea să depășim 17.000 de infectări pe zi, media la o săptămână. Asta înseamnă vârfuri de 20.000 de cazuri COVID pe zi (VIDEO)
21:28 - Alina Gorghiu și-a șters postarea în care condamna atacul mafiei pădurilor asupra activiștilor de mediu: „Ce se poate înțelege din asta? Gheorghe Flutur e în #echipacâștigătoare”
21:26 - Valeriu Gheorghiță: „Nu putem să neglijăm implementarea unor măsuri pentru că sunt nepopulare”
21:01 - Reprezentanța Comisiei Europene în România, reacție la cazul jurnaliștilor bătuți în Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur, când documentau despre mafia pădurilor: Autoritățile să protejeze libertatea presei!
20:49 - Florin Cîțu răspunde contestatarilor: „Oricine spune că ar trebui să cadă acest guvern este o persoană iresponsabilă” (VIDEO)