Facebook va monitoriza chat-urile în căutarea de „activități criminale”

Facebook va monitoriza chat-urile în căutarea de „activități criminale”
Foto: malaysia-chronicle.com

Facebook va utiliza un software nou pentru a monitoriza chat-urile utilizatorilor și a identifica eventualele „activități criminale” sau practici supecte ale acestora, informează The Telegraph.

Rețeaua socială va folosi această tehnologie pentru a identifica anumite sintagme sau cuvinte vulgare care ar putea indica existența unor acțiuni suspecte îndreptate împotriva utilizatorilor.

În cazul în care limbajul folosit pe chat-ul rețelei de socializare va fi considerat suspect, Facebook va anunța imediat poliția, potrivit lui Joe Sullivan, Chief Security Officer Facebook.

Software-ul se concentrează asupra conversațiilor dintre persoane care nu poartă de obicei discuții pe rețeaua de socializare.

În cazul în care un chat este considerat suspect în vreun fel, o persoană responsabilă de sistemului de securitate al Facebook este anunțată automat, urmând ca ea să decidă dacă va înștiința sau nu poliția.

Potrivit Reuters, instalarea noii tehnologii a dus la prinderea a cel puțin unei persoane acuzată de abuz sexual asupra minorilor.

Oficialii Facebook dau asigurări că monitorizarea chat-ului este spre binele utilizatorilor, însă nu precizează nimic despre înregistrarea sau păstrarea discuțiilor identificate ca fiind suspecte.