Facebook vine cu invenţia prin care să-i ţină pe utilizatori şi mai aproape de aplicaţiile sale. Cum funcţionează noul Smartwatch?

Facebook vine cu invenţia prin care să-i ţină pe utilizatori şi mai aproape de aplicaţiile sale. Cum funcţionează noul Smartwatch?

Facebook încearcă să ţină pasul cu concurenţa. A dezvoltat un ceas inteligent, care ar putea conferi acces direct la datele de sănătate şi fitness ale utilizatorilor.

Surse anonime din cadrul Facebook susţin că gigantul american lucrează în prezent la un smartwatch, care ar putea fi scos pe piaţă chiar anul viitor.

Ce funcţii va avea Facebook Smartwach?

Smartwatch-ul Facebook va avea un set similar de facilităţi cu produsele actuale, urmând să ofere funcţii de sănătate şi fitness. Acesta va dispune de facilităţi de comunicare video, urmând să poată realiza chat-uri video cu dispozitivele din seriile Portal şi Oculus.

La baza viitorului smartwatch va sta un sistem de operare bazat pe Android, care este open-source şi poate fi modificat de oricine. Însă, nu se ştie dacă acest sistem de operare va fi Wear OS, al celor de la Google, sau o altă variantă.

Facebook lucrează şi la un sistem de operare propriu

Conform celor mai noi informaţii, există şi varianta ca Facebook să folosească un sistem de operare propriu, bazat pe versiunea open-source de Android. Un smartwatch marca Facebook nu ar trebui să reprezinte o mare surpriză. Compania americană nu este la primul produs hardware, având peste 6.000 de angajaţi care lucrează la diverse proiecte de acest gen.

Apple are deja un smartwach

Apple a lansat watchOS 7.3.1 și ar putea ajuta la rezolvarea unei probleme care împiedică încărcarea anumitor ceasuri inteligente Apple Watch Series 5 sau SE în timp ce se află în modul de economisire a bateriei. Dar chiar și actualizarea software-ului ar putea să nu rezolve problema, potrivit Apple. În caz contrar, compania promite repararea ceasului gratuit.